Godtgørelse af elafgift

Elafgift

Har du meddelt dit CVR nummer til dit el selskab?

Hvis du skal have godtgjort din elafgift på din momsregistrerede virksomhed, så er der regler for, hvordan din faktura skal se ud. Dette gælder specielt på el afregninger fra din el leverandør.

Den 1. april 2016 er der indført nye regler, og det betyder at en faktura vedrørende levering af afgiftspligtig el skal indeholde følgende oplysninger:

  • Udstedelsesdato
  • Sælgers navn og adresse
  • Købers navn
  • Leveringssted
  • Afgiftens størrelse
  • Købers oplyste CVR nummer

Hvis du opdager, at CVR-nummeret ikke fremgår af el leverandørens faktura, skal du hurtigst muligt kontakte din elhandelsvirksomhed for at få det rettet og eventuelt med tilbagevirkende kraft. SKAT kan i værste fald nægte godtgørelse af elafgiften.

Det er den momsregistrerede virksomhed (køber) som er ansvarlig for, at CVR nummer kommer til at blive anført på fakturaerne. HUSK, at sælger skal være frivilligt momsregistreret hos SKAT, for at videresalg af el er lovligt og at du kan få korrigeret din faktura, således at dit CVR nummer fremgår. Herefter kan du få godtgjort den elafgift.

Sælger må ikke påføre oplysning om elafgift på salgsfakturaen, før det endelige forbrug kendes. Det betyder, at der på sælgers aconto fakturering af el ikke må anføres elafgift, og at køber derfor ikke kan fratrække og få godtgjort en elafgift vedrørende en aconto opkrævning.

Det er først når slutfakturaen foreligger, at sælger kan påføre elafgiften og derfor kan du som køber også først fratrække og få godtgjort elafgift på dette tidspunkt.

Kontakt mig hvis du er i tvivl om din elafgift og faktura.

Christian Festersen

Christian Festersen
Skatterådgiver

Dir. tlf.: 73642914
Mob.: 24277544
E-mail: cf@lhn.dk


Relaterede nyheder

Få vores nyheder direkte i din indbakke!