Invitation: Hør om Etableringsstøtte til unge landbrugere 2024

Er du ung landbruger eller gartner, og overvejer du at blive selvstændig? Så kom med til webinar onsdag den 17. januar 2024 og hør om dine muligheder for at få tilskud til at etablere dig.

Publiceret 5. januar 2024

Nyhed fra Landbrugsstyrelsen - lbst.dk

Du kan få helt op til 745.000 kr. i tilskud, når du etablerer dig som ung landbruger eller gartner via vores etableringsstøtteordning. Ansøgningsrunden for Etableringsstøtte til unge landbrugere 2024 åbner 1. februar 2024. Derfor holder vi et webinar, hvor du kan få viden om ordningen og svar på dine spørgsmål.

”Jeg har tænkt mig at søge etableringsstøtte, fordi det helt sikkert er et kæmpe boost til den måde, jeg kommer ind i branchen på. Uden den ville det være rigtig svært for mig at få finansieret købet,” fortæller en nyetableret gartner.

Tilskuddet kan med andre ord være en hjælpende hånd, som øger din egenkapital og gør det muligt for dig at realisere drømmen om at blive selvstændig. 

Nyt i 2024

Fra 2024 har vi gjort det muligt også at søge tilskud på baggrund af relevant praktisk erfaring som supplement til uddannelseskravet.

Derudover er det ikke længere et krav, at du vedhæfter en forretningsplan.

Kom med til webinar 17. januar 2024

Du kan bl.a. høre om: 

•    Krav til dig, som ansøger og nyt siden sidste ansøgningsrunde.
•    Hvad du skal være opmærksom på, når du søger.
•    Hvordan du udfylder ansøgningsskemaet.

Derudover har du mulighed for at indsende spørgsmål på forhånd og stille spørgsmål undervejs i webinaret. 

Læs mere om tilskuddet til etablering på Landbrugsstyrelsens Tilskudsguide

Tid og sted

Webinaret finder sted onsdag den 17. januar 2024 kl. 12.30-14.00. 

Webinaret foregår online, så du kan deltage hjemmefra via en computer, tablet eller telefon. Webinaret bliver optaget og lagt på ordningens side på tilskudsguiden under afsnittet ”Vejledning”.

Sådan tilmelder du dig

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. 

Tilmeld dig webinaret her 

Når du tilmelder dig webinaret, skal du skrive dit navn, din e-mailadresse og virksomhed. Når du er tilmeldt, får du en kvitteringsmail med et link, som giver dig adgang til information om webinaret. Via linket kan du også indsende spørgsmål forud for mødet. Hvis du ikke får mailen, kan du se, om mailen ligger under ”reklame”, ”uønsket mail” eller ”spam” i dit e-mailprogram. 

Dagen før mødet får du en påmindelsesmail med det samme link. 15 minutter før mødet går i gang, vil du igen få en mail med et link, der giver dig adgang til webinaret. Du deltager ved at trykke på linket. Husk at tænde for lyden ved at trykke på ’unmute’ knappen, der kommer frem på din skærm. Vær opmærksom på, at du først kan høre noget, når webinaret går i gang. 

Om ordningen

Tilskuddet har til formål at styrke unge landbrugere og gartneres mulighed for at etablere sig og bidrager dermed til at sikre generationsskiftet i disse brancher. Tilskuddet skal polstre økonomien med en forhøjet egenkapital på tværs af driftsgrenene i erhvervet.

Ordningen finansieres udelukkende med EU-midler. Den økonomiske pulje er 193 mio. kr. årligt i alle årene fra 2023-2027. Der er derfor rigtig gode muligheder for at få tilsagn, hvis du lever op til kriterierne.

Thor Post Andersen

Thor Post Andersen
Driftsrådgiver, Klima- og bæredygtighedsrådgiver

Dir. tlf.: 73642917
Mob.: 24787390
E-mail: tpa@lhn.dk

Kontakt Thor hvis du ønsker hjælp til at søge etableringsstøtte.

Få vores nyheder direkte i din indbakke!