Manganmange i vintersæd – tjek dine marker

Det er nu du skal tjekke vintersæden for manganmangel og hvis du konstaterer manganmangel, bør du behandle hurtigst muligt.

Manganmangel er ofte kraftigst i de tidligst såede marker og på løs sandjord, på jord med høje reaktionstal og på humusjord.  Nogle gang e ses til ”gode” striber, hvor jorden er pakket i traktorsporene fra f.eks. såning, tromling eller stensamling.

Ved manganmangel

Normalt anbefales udsprøjtning af mangan på bladene, fordi mangan i jorden hurtigt bliver bundet i utilgængelige forbindelser.

Bladgødskning med mangan skal foretages, lige før eller når afgrøden begynder at lide af manganmangel, på grund af den ringe evne til at flytte mangan rundt i planten. I praksis betyder det, at behandlingen skal foretages, når de første symptomer ses, eller når man har erfaring for, at symptomerne begynder at vise sig.

Hvis der er udsigt til nattefrost kan man begrænse risikoen for svidninger ved kun, at udsprøjte mangan på optøede planter, og ikke når der er udsigt til betydelig nattefrost. Husk også at begrænse mængden til 2,0 kg pr. ha.

Er du i tvivl, så kontakt din Planteavlrådgiver – vi kommer gerne med dig en tur i marken.


E-mail:

Få vores nyheder direkte i din indbakke!