Nyt LHN Magasin på gaden netop nu

En beredskabsplan giver ro

Hvad skal man gribe og gøre i, når uheldet er ude og bedriftens daglige leder er væk i forbindelse med sygdom – eller endnu værre ved dødsfald? Hvad ligger der af aftaler med leverandører, og hvem plejer at aftage smågrisene? Hvad er passwords til banken, landboforeningen, internettet, borger.dk etc.? Var der ikke også en uformel aftale med naboen om gylle? Spørgsmålene kan være mange for den, der skal styre bedriften videre. Spørgsmål, det kan være for sent at få svar på.

Det er på den baggrund, LHN har udarbejdet en skabelon for, at hver enkelt bedrift – eller virksomhed i øvrigt – kan udarbejde sin egen individuelle beredskabsplan med svar på det hele. Også de ting, som landmanden ellers bare har i hovedet. Tatiana og Jens Petersen Skovsgaard har lavet en sådan beredskabsplan. Det var hårdt at sidde og tale om ”hvad nu, hvis du bliver syg eller dør,” siger de. Men det har givet ro.

 

Se også:

  • Få god gang sparring i erfagrupper. Rasmus Skau er økolog og godt i gang med naturpleje, kødkvæg og gårdbutik. Alligevel synes han, det er godt at snakke med de andre i sin erfagruppe, også selv om de har forskellige produktioner

     

  • Parløb mellem Vækstfonden og LHN. De samme landmænd kan være at finde begge steder. Derfor tog LHN’s direktør Tage Hansen, og landbrugskundedirektør i Vækstfonden, Lene Gade Hovmøller, initiativ til at mødes for at snakke sagsbehandling, opgavefordeling og utraditionelle løsninger

     

  • Sparer en mand i efterårsmarken. Philip Schmidt har de seneste år kørt med reduceret jordbearbejdning på sin bedrift. Det er ikke problemløst, erkender han, men fordelene er store.

 

  • Ekstra mulighed for deltidslandmænd. Der er åbnet for, at flere arealer med høj naturværdi kan opnå tilsagn, fortællerplanteavlsrådgiver Lise Moeskjær, LHN.

 

  • Jeg vil ikke undvære det. Sådan lyder meldingen fra Mette Kock, der med gru mindes tiden før Summax, - det elektroniske arkiv i LHN.

 

  • Hvornår har du sidst kikket på dine lån - spørger driftsøkonomirådgiver Frank Andersen. For det gælder om, at være i god tid, før lånet udløber. Især med afdragsfrie lån, påpeger han.

 

  • Tømrermesteren og LHN. Andreas Edlefsen er ikke i tvivl. Vil du være selvstændig så spørg LHN, siger han på basis af egne erfaringer, da han skulle starte tømrer- og snedkervirksomhed

 

God fornøjelse med læsningen.

 

Se ældre udgaver af LHN Magasinet her

Rikke Nim Festersen

Rikke Nim Festersen
Administrationschef, HR & Kommunikation

Dir. tlf.: 73642902
Mob.: 24424490
E-mail: rnf@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!