Udbringning af fast gødning i efteråret

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

I perioden fra 15. november til 1. februar må der ikke udbringes fast husdyrgødning og affald. Den største N-udnyttelse af gødningen opnås ved forårsudbringning. Hvor der er behov for efterårsudbringning, skal du være opmærksom på, at udbringningsperioden afhænger af jordtype og type af efterafgrøde.

Udbring så vidt muligt fast gødning om foråret. Fast gødning har den største N-udnyttelse ved forårsudbringning inden såning af vårsæd, roer og majs. Vær opmærksom på reglerne for, hvor og hvornår fast husdyrgødning og affald må udbringes.

Fast husdyrgødning og affald (fast gødning) må ikke udbringes mellem den 15. november og 1. februar. Udenfor må denne lukkeperiode der udbringes fast gødning, dels før såning af afgrøde og i en etableret afgrøde. Bemærk dog, at der må nedpløjes fast husdyrgødning og affald fra 30. oktober til 15. november efter lovpligtige-, husdyr- og MFO-efterafgrøder med destruktionsdato 30. oktober. Det vil sige, at græsudlæg med destruktionsfrist 1. marts ikke må tilføres fast husdyrgødning.

Kontakt din rådgiver, inden du udbringer husdyrgødning m.v., hvis du er i tvivl og har brug for mere information.


E-mail:

Få vores nyheder direkte i din indbakke!