Åbent Landbrug - 75.135 børn og voksne så, rørte og lugtede til landbruget

Publiceret 20. september 2022

Til søndagens Åbent Landbrug åbnede 79 gårde over hele landet dørene. Der blev overalt budt velkommen til en folkefest, hvor i alt 75.135 gæster fik masser af frisk luft, kom helt tæt på dyrene, fik mulighed for at se de store landbrugsmaskiner og ikke mindst, at få snakket med landmanden.

Et af de landbrug der holdt Åbent hus var Løjtved Nørregaard ved Løgumkloster, hvor familien Matzen driver et økologisk kvægbrug med 350 malkekøer i staldene. Det var første gang familien skulle være værter for Åbent Landbrug og da dagen var omme, kunne de glæde sig over at godt 800 gæster kom forbi gården.

Store som små - alle fik en oplevelse af hvor mælken fra kartonen kommer fra og hvordan et moderne kvægbrug med 9 ansatte og de mange maskiner ser ud. Der var rig lejlighed til at komme tæt på dyrene og på vej forbi kalvehytterne, var der mange kalve, der fik et klap. Der blev fortalt om malkning og for de gæster, der blev til kl. 15:00, var der live forestilling i malkestalden, hvor to af Løjtved Nørregaards ansatte gik i gang.

I og ved den store maskinhal var pedaltraktorbane, korncontainer, hoppekøer og halmlegebane godt besøgt af både små og store børn. Ville man have lidt at vide om bedriftens naturtiltag eller planters CO2 optag på Løjtved Nørregaard, kunne man gå ind i værkstedet lige ved siden af, hvor LHN’s Miljø- og Naturrådgiver Louise H. Riemann fortalte om ejendommens naturtjek og LHN’s bestyrelse stod klar med et par spande med høstede afgrøder og fortalte om CO2, kredsløb og landbrugets klimatiltag.

Man kan blive sulten og træt efter alt dette, men intet problem. Der var mulighed for at sidde ned, så man kunne nyde kage, kaffe, pølser og sodavand og smagsprøver fra Arla.

Der skal lyde en stor tak fra LHN til Løjtved Nørregaard for et fantastisk arrangement i søndags, hvor de åbnede dørene til deres landbrug. Åbent Landbrug har siden arrangementets begyndelse i 1997 tiltrukket mange børnefamilier, der benytter lejligheden til at tage en søndagstur på landet og hilse på dyrene.

Arrangementet ligger altid den tredje søndag i september og er gratis. I 2023 er der Åbent Landbrug den 17. september

 


E-mail:

Få vores nyheder direkte i din indbakke!