Alvorlig ulykke har haft store konsekvenser

Kom til skade i høstulykke

24-årige Emil Foged fik knust sit ben under høsten i 2017. Ulykken har haft store konsekvenser for det liv han lever i dag.

Det var sidst på dagen den 19. juli 2017. Rødsvingelhøsten var i fuld gang for Emil Foged, og det var tæt på fyraften.

Emil kørte frø fra mejetærskeren. Sidste omgang frø skulle bjærges, så han kunne komme hjem og holde fri.

Frøene havde dannet bro over sneglene i mejetærskeren. Og for at få broen brudt, kravlede Emil Foged ned i maskinen og sparkede til broen med spidsen af sine sikkerhedssko. Det var tæt på fyraften og Emil havde travlt. Derfor holdt maskinen i tomgang, mens han kravlede ned og ordnede broen.

- Det var der, fejlen lå. Hvis jeg havde slukket maskinen, var det aldrig sket, forklarer Emil Foged.

Da Emil havde fjernet de rødsvingelfrø, som havde dannet broen, kravlede han op. På vej op glider Emil på et af trinnene og foden ryger ind i sneglene. Og så starter maskinen. Hvorfor den gør det, er der ingen, der ved.

- Begge fødder og ben bliver klemt i sneglene. Det går værst ud over den venstre fod, hvor min fibula-knogle er helt knust, siger Emil Foged.

En af Emils kolleger får ringet efter hjælp. Kort efter bliver Emil hentet i helikopter og fløjet til Odense Univer-sitetshospital, hvor han gennemgår flere operationer.

I dag ser situationen anderledes ud. Emil Foged har i dag fået en del af sin førlighed tilbage. Alligevel sidder oplevelsen dybt i ham.

- Det kunne jo være gået helt galt. Og jeg kunne have risikeret, at jeg ikke kunne gå. Så på den måde har det selvfølgelig en direkte betydning for, hvordan jeg har det i dag, siger Emil Foged.

På et område har ulykken haft stor betydning for Emils liv. Hans planer for fremtiden blev ændret på et split-sekund.

- Jeg kan ikke længere det samme, som jeg kunne før ulykken. Og derfor droppede jeg at læse videre til produktionsleder, forklarer Emil Foged.

Det er dog ikke blevet til et farvel til landbruget for den nu 24-årige Emil Foged. I dag læser han til landbrugs-maskinmekaniker og har for nyligt været en tur i USA for at arbejde – med landbrug.

- Jeg er glad for at være kommet i gang med landbrugsmaskinmekanikeruddannelsen. Det er en rigtig fed uddannelse, hvor jeg sagtens kan se mig selv fremover, siger Emil Foged.

Og trods den alvorlige ulykke, så har Emil bevaret sig gode humør og lyse tilgang til livet.

- For mig er det en dag af gangen. Nu sætter jeg pris på hver eneste dag. På en helt anden måde end før. Og det er positivt, forklarer Emil Foged.

Se film herunder

Emil Foged

Emil Foged er i dag 24 år gammel.

Uddannet landmand fra Dalum Landbrugsskole.

Kom alvorligt til skade i høsten 2017, hvor hans fod blev knust i sneglen på en mejetærsker.

Er i dag i gang med at uddanne sig til landbrugsmaskinmekaniker.


Relaterede nyheder

Få vores nyheder direkte i din indbakke!