Bæredygtig mad

Publiceret 21. juni 2021

Små som store fødevarevirksomheder får adgang til at producere bæredygtige fødevarer. Det sker som en del af projektet Positively Produced, hvor man får adgang til faglige netværk og en uvildig kontrol af arbejdet med bæredygtighed.

Fødevareprojektet Positively Produced er et samarbejde mellem danske og tyske fødevareproducenter, som alle ønsker at gå i en bæredygtig retning. De er partnere sammen med fire vidensinstitutioner, og målet er at skabe en bevægelse.

24 nye virksomheder søges

Derfor kan 24 virksomheder nu komme med i et netværk og arbejde med bæredygtige fødevarer. På lidt længere sigt åbnes der for endnu flere virksomheder. Man åbner ikke fuldt op endnu, fordi flyvehøjden skal testes indenfor rammerne af projektet først.

Men hvad er bæredygtigt?

Den helt store udfordring er, at der er meget forskellige definitioner på bæredygtighed. Det omfatter langt mere end CO2-aftryk, og det er en kompleks størrelse for de fleste virksomheder.

Bæredygtighedstjek

Bæredygtighedstjekket gør det muligt for små og mellemstore fødevareproducenter at vurdere sine egen bæredygtighedsindsatser og -resultater og det dækker alle dimensionerne af bæredygtighed som ledelse, økologi, økonomi og social trivsel.

- Virksomheden kan hurtigt se sine stærke og svage sider indenfor bæredygtighed. Allerede når de udfører selvtjekket, vil de få idéer til forbedringer.

Det kræver en indsats

Som fødevareproducent og deltager i Positively Produced skal man arbejde flittigt for at nå de mål, der sættes, og det bliver tjekket af Hochschule Flensburg.

Hvad får virksomhederne igennem Positively Produced?

  • En vejledning i bæredygtighedsindsatser
  • Målrettede forbedringer ved brug af bæredygtighedskompasset
  • Netværk med andre fødevareproducenter
  • Adgang til viden fra den fælles database
  • Markedsføringstiltag ved brug af logo
  • Derudover kan de fortælle omverdenen, at de nu arbejder med bæredygtighed på en troværdig måde, som bliver kontrolleret år efter år.

Læs mere HER

Hvad får virksomhederne?

En vejledning i bæredygtighedsindsatser

Målrettede forbedringer ved brug af bæredygtighedskompasset

Netværk med andre fødevareproducenter

Adgang til viden fra den fælles database

Markedsføringstiltag ved brug af logo

Få vores nyheder direkte i din indbakke!