Bliv klogere på støtteordningerne under Landdistriktsprogrammet i 2018

Tilskud økonomi

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen har allerede offentliggjort, hvornår en række ordninger åbner i 2018. Her kan du læse mere om indholdet af ordninger under Landdistriktsprogrammet, der åbner i 2018.

Almindelig miljøteknologi

Ordningen Almindelig Miljøteknologi giver tilskud til investeringer i nye teknologier med det formål at reducere miljø- og klimapåvirkningen fra den primære jordbrugsproduktion.

I 2018 vil rammen til ordningen være på 112 mio. kr. og vil blive fordelt på følgende indsatsområder: 50 mio. kr. til æg og fjerkræ, 32 mio. kr. til gartnerier, og 30 mio. kr. til planteavl, hvor tilskudsrammen vil blive ligeligt fordelt henholdsvis til økologisk og konventionel planteavl.

Du kan eksempelvis ansøge om ordningen, hvis du ønsker tilskud til produktionsomlægning fra burhøns til fritgående høns eller økologi, eller pesticid- og energibesparende tiltag til gartneri og planteavl.

Etablering af løsdrift i farestalde

Med farestaldsordningen kan du få tilskud til at etablere løsdrift i farestalde, sådan at soen frit kan bevæge sig rundt i stien. Det fremmer dyrevelfærden.

Farestaldsordningen har en samlet ramme på 18 mio. kr. Du kan ansøge om tilskud i 2018 til at etablere nye farestalde til løsdrift, som også gælder tilbygning, som vi har afsat 14 mio. kr. til. Du kan også ansøge om tilskud til at ombygge dine eksisterende bygninger til løsdrift i farestien. Det har vi afsat 4 mio. kr. til.

Modernisering af kvægstalde

Under denne ordning kan du i 2018 søge om tilskud til at modernisere dine kvægstalde. Formålet med kvægstaldsordningen er at styrke bedrifters levedygtighed, produktivitet og ressourceeffektivitet gennem modernisering.

Vi har afsat 110 mio. kr. til ordningen fordelt på tre indsatsområder. Du kan ansøge om tilskud til nybyg (45 mio. kr.), tilbyg (45 mio. kr.) og renovering (20 mio. kr.) af kvægstalde på både konventionelle og økologiske bedrifter.

Natura 2000-rydning og forberedelse til afgræsning

Du kan søge om tilskud til at rydde tilgroede arealer på særligt udpegede Natura 2000-områder samt at få det ryddede materiale fjernet. Du kan også søge tilskud til forberedelse til afgræsning af arealer, fx etablering af hegn, drikkevandsforsyning og andre nødvendige faciliteter på særligt udpegede Natura 2000-områder.

Afgræsning er mange steder en forudsætning for at skabe en rig og lysåben natur. Ved rydning genskabes de lysåbne naturarealer og gennem forberedelse til afgræsning skabes der grundlag for ekstensiv pleje af arealerne. Formålet med ordningen er at sikre eller forbedre bevaringsstatus for naturtyper og arter på særligt udpegede arealer indenfor Natura 2000-områder.

Pleje af græs- og naturarealer

Der gives tilskud til afgræsning eller slæt på værdifulde græs- og naturarealer. Det er de arealer, der ligger indenfor de særligt udpegede Natura 2000-områder eller har en høj naturværdi (HNV-værdi 5 eller højere). Hvis du har et plejetilsagn i Natura 2000, der udløber samme år, kan du også søge et nyt tilsagn (gentegning), og endelig kan du søge tilsagn i vådområdeprojekter og lavbundsprojekter. Du må ikke bruge gødning og sprøjtemidler på arealerne.

Tilsagnet medfører en forpligtelse til pleje i 5 år, og du vælger selv, om tilskuddet skal kombineres med grundbetaling eller ej. Det årlige tilskud udgør fra 850 kr. pr. ha til 2.600 kr. pr. ha. Satsen varierer efter om du kombinerer dit tilskud med grundbetaling, og efter om du forpligter dig til afgræsning eller slæt. Der er afsat 180 mio. kr. i 2018.

Du skal som ejer eller forpagter søge tilsagnet i Fællesskemaet, og der skal du også søge om udbetaling af tilskuddet hvert år i tilsagnsperioden.

I løbet af 2017 og 2018 kan du læse mere om ordningernes indhold og prioritering af ansøgninger i TILSKUDSGUIDEN, bl.a. vejledninger til de enkelte ordninger.

Læs hele nyheden HER

Louise H. Riemann

Louise H. Riemann
Miljø- og Naturrådgiver, Udtagningskonsulent

Dir. tlf.: 73642915
Mob.: 24776728
E-mail: lhr@lhn.dk


E-mail:

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Få vores nyheder direkte i din indbakke!