Det bliver nemmere at søge tilskud til modernisering af kvægstalde

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Der er indført standardomkostninger på ordningen for at gøre sagsbehandlingen mere smidig. Ordningen åbner 16. august

Når du i år søger tilskud til modernisering af kvægstalde, skal du ikke længere indhente to tilbud, når du søger om tilsagn. Du skal heller ikke indsende fakturaer og betalingsdokumentation sammen med din ansøgning om udbetaling.

Du er desuden undtaget for udbudspligt.

I stedet beregnes tilskuddet på baggrund af standardomkostninger, som er defineret for hver investering, der indgår i dit projekt. Du kan få tilskud til op mod 20 pct. af de samlede standardomkostninger for investeringerne i dit projekt.

HUSK!

Du skal fortsat gemme alle fakturer og betalingsdokumentation for hele dit projekt. Du skal sikre, at dit færdige projekt nøje stemmer overens med dit tilsagn. Når vi afsyner dit færdige projekt kontrollerer vi, at tilskuddet går til præcis den investering, du har ansøgt og fået tilsagn til. For eksempel skal antallet af kopladser i dit tilsagn stemme overens med det antal kopladser vi konstaterer ved afsyning.

Du kan søge om tilskud til modernisering af kvægstalde fra den 16. august til den 13. december 2018. Du kan søge om tilskud til at etablere ny stald eller totalrenovere din eksisterende stald. Læs vejledningen HER

Hvilke projekter kan du få tilskud til?

Projekterne kan indeholde staldbyggerier til følgende dyretyper:

  • Malkekøer: hundyr, der har kælvet mindst 1 gang
  • Opdræt: kalve og ungdyr (kvier), som endnu ikke har kælvet, der opdrættes med henblik på mælkeproduktion
  • Slagtekalve: afkom af malkekøer, herunder kalve, kvier og ungtyre, der holdes med henblik på slagtning.

Indsatsområder

Der gives tilsagn om tilskud inden for følgende seks indsatsområder:

1. Etablering af stald til malkekøer med tilhørende malkestald.

2. Etablering af stald til malkekøer.

3. Etablering af stald til slagtekalve og/eller opdræt af kalve/ungdyr.

4. Totalrenovering af stald med tilhørende malkestald til malkekøer.

5. Totalrenovering af stald til malkekøer.

6. Totalrenovering af stald til slagtekalve og/eller opdræt af kalve/ungdyr.

Der indgår tre kategorier af investeringer, du kan søge tilskud til:

  • Basisstald
  • Malkning og mælkeopbevaring
  • Miljø- og dyrevelfærdstilkøb

Indsatsområde 1: Etablering af stald til malkekøer med tilhørende malkestald

Dette indsatsområde dækker byggeri af nye stalde til malkekøer inkl. ny malkestald. Såfremt den nye stald ikke indeholder nyt malkeanlæg og køerne fortsat malkes på den gamle lokalitet, falder projektet under indsatsområde 2.

Indsatsområde 2: Etablering af stald til malkekøer

Heri indgår et valgfrit antal pladser til køer, men der kan ikke indgå teknologier vedr. malkning og malkeopbevaring. Indsatsområdet dækker således nye fritstående staldbyggerier med fire sider og tag samt nyt staldbyggeri som fysisk er forbundet med et eksisterende (3 nye sider og nyt tag), uden malkestald.

Indsatsområde 3: Etablering af stald til slagtekalve og eller opdræt af kalve/ungdyr

Dette indsatsområde dækker byggeri til kalve/ungdyr (opdræt) og slagtekalve, både som selvstændig stald (med nyt fundament, fire sider og tag) samt tilbygning til en eksisterende stald (med nyt fundament, tre sider og tag).

Indsatsområde 4: Totalrenovering af stald med tilhørende malkestald til malkekøer

Dette indsatsområde omfatter renoveringsprojekter, hvor der etableres en ny gulvprofil, enten med gyllekanaler eller til dybstrøelse. Også ved ombygning af eksisterende bindestalde kan der søges under dette indsatsområde, såfremt der bygges ny malkestald eller eksisterende bygning totalrenoveres med nye malkefaciliteter, f.eks. ved at vælge malkerobot.

Det er ikke tilstrækkeligt hvis der kun lægges nyt slidlag på gulvet og/eller inventaret i stalden blot udskiftes.

Indsatsområde 5: Totalrenovering af stald til malkekøer

Dette indsatsområde omfatter renoveringsprojekter af stalde til malkekøer, hvor der etableres en ny gulvprofil, enten med gyllekanaler eller til dybstrøelse. Også ved ombygning af eksisterende bindestalde kan der søges under dette indsatsområde. Det er ikke tilstrækkeligt hvis der kun lægges nyt slidlag på gulvet og/eller inventaret i stalden blot udskiftes.

Indsatsområde 6: Totalrenovering af stald til slagtekalve og/eller opdræt af kalve/ungdyr.

Dette indsatsområde omfatter renoveringsprojekter af stalde eller staldafsnit til kalve/ungdyr (opdræt) eller slagte-kalve, hvor der etableres en ny gulvprofil, enten med gyllekanaler eller til dybstrøelse. Også ombygning af eksisterende bindestalde falder under dette indsatsområde. Det er ikke tilstrækkeligt hvis der kun lægges nyt slidlag på gulvet og/eller inventaret i stalden blot udskiftes.

Krav til dokumentation ved udbetalingsanmodningen

Der skal ikke vedlægge udgiftsbilag og dokumentation for betaling, når du søger om udbetaling af tilskud. Det vil dog fortsat være et krav, at du kan fremvise alle regnskabsbilag for projektet ved afsyning og evt. senere kontrol.

Selvom du ikke skal indsende fakturaer eller dokumentation for betaling, skal dine regnskabsbilag leve op til de krav Landbrugsstyrelsen stiller til sådanne dokumenter.

En faktura skal indeholde:

  • Tilsagnshavers navn og adresse.
  • Fakturaudsteders navn, adresse og CVR-nr. (eller CPR-nr. hvis CVR-nr. ikke findes).
  • Fakturadato.
  • Beskrivelse af leverancen, inkl. mængde og art af de leverede varer, så det er muligt at se sammen-hængen til projektet, der er givet tilsagn til.
  • Betalingsdato.
  • Bankoplysninger
  • Betalings ID – betalingsinformation om fakturaudsteders kontonummer og faktura nr.
  • Momsgrundlaget, dvs. beløb ekskl. moms, momsbeløbet, beløb inkl. moms.
  • Eventuelle rabatter og prisnedslag.

Faktura skal være udstedt til tilsagnshaver, for at de kan bruges som dokumentation i forbindelse med afsyning og kontrol.

Projektet afsynes, når det er afsluttet

I forbindelse med din ansøgning om slutudbetaling, vil investeringen blive afsynet, hvilket betyder, at Landbrugsstyrelsen kommer på besøg på stedet, hvor projektet er gennemført.

Afsyningen skal sikre, at projektet er fuldført i overensstemmelse med de oplysninger, der ligger til grund for tilsagnet.

Læs mere HER


E-mail:

Vejledning

Læs vejledningen Modernisering af kvægstalde 2018

Se tilskudsguide HER

Få vores nyheder direkte i din indbakke!