Egen vandboring og de minimis støtte fra Miljøstyrelsen – mulig tilbagebetaling

Hvis din virksomhed pumpet vand op fra egen boring i mængder over 25.000 m3/år i perioden 2009-11, så skal du via e-boks udfylde erklæring om de minimis-støtte, ellers risikerer du at blive afkrævet tilbagebetaling af statsstøtte. I brevet bliver man bedt om at svare ja eller nej til, om man har modtaget tilskud i årene 2007-2013, som var omfattet af reglerne om de minimis støtte.

Svarer man ja, vil man på et senere tidspunkt blive bedt om yderligere oplysninger for at afgøre, om man samlet set kommer over bagatelgrænserne, og dermed skal tilbagebetale den ulovlige statsstøtte. Efter Landbrug & Fødevarers oplysninger drejer det sig formentlig op mod 10 virksomheder/landbrug i Danmark.

Svarer man nej, vil den ulovlige statsstøtte med sikkerhed ligge under bagatelgrænserne, og man vil således ikke blive afkrævet tilbagebetaling af støtten, og der vil således ikke blive foretaget yderligere i sagen.

Hvad sker der, hvis jeg ikke svarer? 
Miljøstyrelsen insisterer på at sende brev til alle med vandboring og det er derfor vigtigt, at I svarer på henvendelsen, da I ellers efterfølgende automatisk vil modtage udkast til afgørelse om tilbagebetaling af ulovlig statsstøtte.

Der er i brevet henvist til, at man trykker på den røde knap i beskeden og svarer på, om man har modtaget de minimis støtte i perioden. Der er også henvist til en liste over hvilke ordninger, det kunne være. Hvis man ikke har modtaget noget fra de ordninger, hvilket vil gælde for de fleste, så trykker man nej og indsender. Så er det klaret, og der skal ikke ske mere. Det er vigtigt, at man svarer senest d. 6. maj 2019.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt Miljøstyrelsen på 72544000. 

Du kan læse mere HER

Få vores nyheder direkte i din indbakke!