En sommerhilsen fra LHN

Publiceret 13. juli 2021

Årets høst står for døren og det er altid en spændende tid for os alle her på LHN. Vi håber på gode udbytter til jer alle derude, men også at i hver især passer på hinanden i travlheden – det er i høsten de fleste arbejdsulykker i landbruger sker. PAS GODT PÅ HINANDEN…..!

Vi har alle været igennem en noget turbulent tid på både godt og ondt. Snakker vi Corona, kan det gøres kort. Den har haft katastrofale følger for mange virksomheder og for rigtig mange arbejdspladser.

Pandemien har trukket dybe spor efter sig og det var voldsomt at se Danmarks minkerhverv blive lukket ned fra den ene dag til den anden på en uhørt og brutal måde. Et livsværk gennem generationer gik til grunde og et eksporterhverv blev  fortid i Danmark.

Men som altid står landbruget fast og ikke nok med at I hver dag, også under svære forhold, har produceret fødevarer, leveret arbejdspladser og bidraget til vores fælles økonomi, så har vi aldrig set så mange forskellige indsatser for at skabe natur og for at passe på grundvandet og vandmiljøet. Det moderne landbrug vinder i forhold til disse indsatser.

Når vi snakker klimavenlige initiativer, så lykkes det Europa-Parlamentet og de 27 medlemslande at komme frem til en ny aftale om EU's fælles landbrugspolitik, der definerer reglerne for landbrugsstøtten.

Aftalen, som træder i kraft den 1. januar 2023, øremærker flere penge til klimavenlige initiativer, giver mere støtte til unge landmænd og kræver mere braklægning. Der kommer altså igen flere krav for, hvordan man kan modtage sin støtte som landbruger.

Landbruget er klar til at fortsætte den grønne omstilling, men det skal  være økonomisk bæredygtigt og vær ikke i tvivl om, at vi slås for denne ret sammen med jer.

Herfra blot en tak til jer kære landmænd for at blive ved og for at vise vilje til at fortsætte det som landbruget altid har gjort, nemlig at passe godt på naturen og producere fødevarer af meget høj kvalitet. Tror ikke der findes noget landbrug i verden, der er så omstillingsparat som det danske landbrug.

Det kan i være stolte over – og gid vores politikere alle ville vise den samme stolthed.

Rigtig god sommer

Venlig hilsen

Tage Hansen

Direktør i LHN

Tage Hansen

Tage Hansen
Direktør / CEO

Dir. tlf.: 73643033
Mob.: 40256332
E-mail: tah@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!