Erhvervsrettet Jordfordeling

Tilskuddet er fastsat til 3.500 kr. pr. omfordelt hektar, og dækker de transaktionsudgifter der er forbundet med gennemførelse af en jordfordeling. Man kan ansøge om tilsagn til tilskud i perioden fra den 1. september – 15. november 2019. 

Formålet med ordningen er at forbedre arronderingen af landbrugsjord i omdrift i de ansøgte områder. Dette vil kunne forbedre driftsøkonomien for de deltagende landmænd samtidig med, at der er samfundsøkonomiske gevinster ved formindskelse af køreafstanden mellem driftsbygninger og arealerne i omdrift.

Betingelser for at søge

Der stilles krav om, at I skal være mindst 5 lodejere, der har til hensigt at omfordele mindst 100 hektar. Samtidig skal køreafstanden mellem driftsbygninger og arealerne i omdrift for hele projektet reduceres med mindst 750 meter i gennemsnit.

I skal i fællesskab oprette en sammenslutning, som kan være en almindelig forening. Sammenslutningen skal have vedtægter og ledelse og sit ejet Cvr.nr. og Nemkonto og skal desuden også være momsregistreret. Formålet med oprettelsen er, at sammenslutningen skal facilitere, at der søges om tilskud til jordfordelingen og samtidig også sørge for, at jordfordelingen bliver gennemført.

Proceduren er tilrettelagt på den måde, at sammenslutningen søger om tilsagn til tilskud. Når tilsagnet er blevet meddelt, gennemfører I selve planlægningen af jordfordelingen.

At der afsiges kendelsen i projektet af Jordfordelingskommissionen, er den afgørende betingelse for udbetaling af tilskud.  Når kendelsen er tinglyst på alle deltagende ejendomme, kan første rate af tilskuddet udbetales. Når den endelige adkomst for de købende lodsejere er gennemført, kan den afsluttende rate af tilskuddet udbetales.

Det er en forudsætning for udbetaling af tilskuddet, at lodsejerne har afholdt udgiften i første omgang. Du skal derfor kunne dokumentere din betaling ved faktura og gennemført betaling.  Der gives ikke tilskud til forskud på tilskudsberettigede udgifter.

Man kan ansøge om tilsagn til tilskud i perioden fra den 1. september – 15. november 2019. 

Læs mere HER 

Hans Henrik Post

Hans Henrik Post
Kundechef, Afdelingschef Planteavl, Økologi & Miljø

Dir. tlf.: 73642931
Mob.: 23847376
E-mail: hhp@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!