Få tilskud til dit staldbyggeri eller din staldrenovering

Indeholder dine udviklingsplaner for din bedrift for de næste 2-3 år staldbyggeri eller renovering så vær OBS på at tilskudsordningen ”Modernisering af kvægstalde 2018” åbner 16. august 2018.

Lige nu er udkastet til bekendtgørelsen om tilskud til modernisering af kvægstalde i høring, hvilket vil sige, at vi endnu ikke med 100 procent sikkerhed kan sige, hvad det endelige indhold af ordningen bliver. Der er i 2018 afsat 110 mio. kr. til ordningen, tilskuddet udgør maksimalt 20 % af de tilskudsberettigede udgifter og både konventionelle og økologiske bedrifter kan søge om tilskud.                                                                                                                                  

De tilskudsberettigede udgifter til et projekt skal udgøre mindst 300.000 kr. pr. indsatsområde og de kan max udgøre 25 mio. kr. pr. CVR.nr.

 

Udkastet til bekendtgørelse indeholder følgende indsatsområder:

  • Etablering af stald til malkekøer med tilhørende malkestald

  • Etablering af stald til malkekøer

  • Etablering af stald til slagtekalve og/eller opdræt af kalve/ungdyr

  • Totalrenovering af stald til malkekøer med tilhørende malkestald

  • Totalrenovering af stald til malkekøer

  • Totalrenovering af stald til slagtekalve og/eller opdræt af kalve/ungdyr

 

Med følgende tre kategorier af investeringer, som du kan søge tilskud til:

  • Basisstald

  • Miljø- og dyrevelfærdstilkøb

  • Malkning og mælkeopbevaring

 

Standardomkostninger

Ordningen anvender standardomkostninger som grundlag for beregning af tilskuddet, hvilket betyder, at der ikke skal indsendes tilbud på investeringerne sammen med ansøgningen og at projekterne ikke er omfattet af udbudsreglerne.

 

Prioritering af ansøgninger

Landbrugsstyrelsen har fastsat en model for prioritering af ansøgningerne ud fra projekternes økonomiske effekt og prioriteringen sker per indsatsområde. I indsatsområderne der omhandler slagtekalve og kalve/ungdyr prioriteres projekter med 100 procent slagtekalveproduktion først.

 

Start ikke op før du indsender din ansøgning

Som altid skal du være obs på, at dit projekt ikke er tilskudsberettiget, hvis du er gået i gang, inden du har indsendt en ansøgning og modtaget en kvittering, hvor du får lov til at gå i gang for egen risiko og regning. Du må inden ansøgningstidspunktet IKKE bestille varer eller ydelser til projektet, få leveret varer eller ydelser til projektet eller betale udgifter til projektet, herunder forudbetaling.

 

Tilskudsmuligheder som en del af strategien

Tænk tilskud med ind i dit budget eller din strategiplan for de næste 5 år. Selvom ansøgningen sendes slut 2018, så har du 2 år fra ansøgningsdato til at gennemføre investeringen. Skulle der være forhold, som gør at perioden skal forlænges, vil den oftest kunne forlænges med 1 år. Tag en indledende snak med din driftsrådgiver, eller kontakt LHN’s tilskudsteam - vi skriver dig gerne op.

Bliv ringet op

Få en uforpligtende snak med en af vores rådgivere.


E-mail:

Få vores nyheder direkte i din indbakke!