Fællesregulativ for vandløb i Sønderborg Kommune sendes i høring

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Byrådet i Sønderborg Kommune har den 28. november 2018 godkendt forslag til fællesregulativ for offentlige vandløb i Sønderborg Kommune. Forslaget er i offentlig høring i otte uger frem til den 8. februar 2019

Forslaget til fællesregulativet er blevet til i samspil med interesseorganisationer og Aabenraa Kommune. Der er enkelte grænsevandløb med i regulativet.

Formål

Formålet med fællesregulativet er at samle og harmonisere fællesbestemmelserne for offentlige vandløb i kommunen. I dag gælder regulativerne fra de syv gamle kommuner og Sønderjyllands Amt. Disse regulativer er forskellige i form og kvalitet. Især er serviceniveauet meget forskelligt. Forslaget indeholder, blandt andet, bestemmelser om kommunens og lodsejernes rettigheder og pligter. Ifølge vandløbsloven skal afvandings- og naturinteresser vægtes ens. Denne balance mellem benyt og beskyt er søgt indarbejdet i fællesregulativet.

Kommentarer

Mens fællesregulativet er i høring, har du mulighed for at komme med din kommentar. Kommentarer skal indsendes til Sønderborg Kommunes afdeling Vand og Natur på vand-natur@sonderborg.dk.

Forslaget er også tilgængeligt på Sønderborg Kommunes hjemmeside 

Louise H. Riemann

Louise H. Riemann
Miljø- og Naturrådgiver, Udtagningskonsulent

Dir. tlf.: 73642915
Mob.: 24776728
E-mail: lhr@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!