Forskudsopgørelsen for 2019

Fik du skattesmæk i år, og vil du gerne undgå at stå med et nyt smæk til næste år, så er det tid til at rette din forskudsopgørelse.

Forskudsopgørelsen er et løbende budget over din indkomst og skat for året. Den kigger fremad og viser din forventede indkomst og fradrag samt den procent, som din arbejdsgiver trækker dig i skat.

Specielt følgende giver anledning til ændring af forskudsopgørelsen:

  • Din løn stiger eller falder
  • Du begynder at få pension eller efterløn
  • Du begynder eller stopper med at få SU
  • Du begynder eller stopper med at få kørselsfradrag eller du har skiftet arbejdsgiver, så afstanden mellem hjem og arbejde har ændret sig
  • Du har stiftet, ændret eller indfriet lån, så renteudgifter er blevet større eller mindre
  • Du starter virksomhed og skal have et forventet overskud af virksomhed registreret

Når du retter din forskudsopgørelse, retter du også dit skattekort, som automatisk bliver sendt til din arbejdsgiver, SU eller dit pensionsselskab.

Ændring af trækprocent

Nogle vælger at sætte deres trækprocent op for at imødekomme en eventuel restskat. Dette skal du bede din arbejdsgiver om at gøre. Dette kan ikke gøres direkte via forskudsopgørelsen og SKAT kan heller ikke hjælpe dig med det.

Forhøjelse af indkomst

Du skal være varsom med at have en alt for høj lønindkomst stående på din forskudsopgørelse, hvis du reelt har en lav lønindkomst eller måske er på dagpenge, efterløn eller pension. Du risikerer derved at betale for lidt i skat, fordi du automatisk vil få et større beskæftigelsesfradrag og jobfradrag, end du har ret til.

Betydning for folkepensionens størrelse

Størrelsen af din foreløbige udbetaling af folkepension for 2019 bliver beregnet ud fra tallene på din forskudsopgørelse for 2019. Står du med alt for lave indkomster på din forskudsopgørelse i forhold til, hvordan det reelt forholder sig, risikerer du at skulle tilbagebetale noget eller det hele af din pension. Udbetaling Danmark laver altid en regulering af folkepensionen, når årsopgørelsen for det pågældende år foreligger.

Spørg mig hvis du er i tvivl, om det kan have betydning for dig. 

Læs denne og andre artikler fra LHN Magasinet HER


E-mail:

Det skal du vide

Forskudsopgørelsen er en slags løbende budget over din indkomst og skat for året. Den kigger fremad og viser din forventede indkomst og fradrag samt den procent, som din arbejdsgiver trækker dig i skat.

Forskudsopgørelsen kommer hvert år i november, hvor du kan se SKAT’s bud på, hvordan din skat bliver i det kommende år. Hvis der sker ændringer i din økonomi, bør du rette forskudsopgørelsen, så du løbende betaler den rigtige skat.

Når du retter din forskudsopgørelse, retter du også dit skattekort, som automatisk bliver sendt til fx din arbejdsgiver, SU eller dit pensionsselskab.

Kilde: Skat

LHN Magasinet

Læs denne eller de andre spændende artikler HER

 

Få vores nyheder direkte i din indbakke!