Glæd dig til det nye LHN Magasin

Foto: Moment Studio

 

 

Lørdag den 18. maj udsendes årets første udgave af LHN Magasinet via Effektivt Landbrug. Som altid er den fyldt med en masse spændende læsestof - bl.a.:

 

Kan jeg få mere ud af mine hektarer?

Spørgsmålet er nødvendigt at stille sig, i en tid, hvor dansk landbrug i stigende grad bliver indhentet af udenlandske konkurrenter, mener afdelingschef Poul Erik Hedegaard, LHN. Når det er billigere at købe udenlandsk korn end selv at producere, og lade grisene opfede i udlandet, er der ingen økonomi i at fortsætte i samme spor - heller ikke ved at øge produktionen. Dertil er det danske omkostningsniveau for højt, påpeger Poul Erik Hedegaard på side 4. Han finder det derfor nødvendigt, at landbruget finder andre veje, hvor der kan der kan hentes en merværdi.

 

Korn blev erstattet med spinat og rødbeder

Den manglende gevinst ved at dyrke korn fik Carsten Dall ved Sønderborg til at gå i anden retning. Hans gevinst lyder på 4.500 kr. pr. hektar ved at skifte korn ud med frøavl. Side 5.

 

Se også:

  • Billig malkestald erstattede malkerobotterne hos Sander og Hillie Van De Belt, og ægteparret er glade for skiftet. Det har øget mælkeydelsen, givet bedre økonomi, større frihed og mere fleksibilitet i stalden, siger de. Side 6-7.

     

  • Få arbejdspladsvurderingen i hus. LHN har i samarbejde med SEGES udviklet et intensivt forløb, hvor deltagerne efter 1,5 kursusdag har en komplet, enkel og brugbar APV. Side 13.

 

  • Direktør i en brydningstid. Klimakrigen har rejst en beskydning mod landbrugets kødproduktion. Men Landbrug og Fødevarer har med direktør Anne Arhnung i spidsen formået at tage teten med to iøjnefaldende klimaudspil. Side 11.

     

  • Var det noget med et markvildtlav? Et markvildtlav er et frivilligt fællesskab af lodsejere, der på tværs af bedrifterne samarbejder om at få markvildtet tilbage. Side 14-15.

 

  • Gør generationsskiftet lettere. Ved en skattefri virksomhedsomdannelse, kan den skat, der normalt udløses ved salg, blive i virksomheden, og dermed gøre det økonomisk lettere for næste generation at overtage. Side 15.

 

  • Selvstændig sådan – landbrugsskoleelever fik gode råd af Jan David, Årets landmand 2018. Side 8-9.

 

  • Desuden: Stigende interesse for optioner og futures – Med dronen i marken – Hvor er der megen brok i medierne – LHN har fortsat fokus på sikkerhed i landbruget.

 

God fornøjelse med læsningen.

 

 

Rikke Nim Festersen

Rikke Nim Festersen
Administrationschef, HR & Kommunikation

Dir. tlf.: 73642902
Mob.: 24424490
E-mail: rnf@lhn.dk

LHN Magasinet uddeles nu via Effektivt Landbrug til produktionslandbrug i det syd- og sønderjyske.

Hvis du ikke har modtaget LHN Magasinet i din postkasse, er du velkommen til at afhente et eksemplar i receptionen hos LHN.

Vær OBS på at det i en årrække har været sådan, at vi ikke må putte magasinet i postkassen hos de, der har tilmeldt sig "Nej tak til reklamer". 

Få vores nyheder direkte i din indbakke!