Har du ansvaret for et hestehold? Er du klar til kontrol fra Fødevarestyrelsen?

Har du styr på de nye regler vedr. CHR-registrering af heste og dokumentation af ejerskifte, flytninger, udelukkelse af konsum, opbevaring af medicin m.m.? LHN har sammensat en mappe, der kan bruges som hjælpemiddel til at få overblik og dokumentere.

Publiceret 10. juni 2024

Tilbage i oktober 2023 lancerede LHN en hestestaldsmappe til dig som er ansvarlig for et hestehold. En mappe, der kan give dig overblik og hjælpe med at dokumentere dine indsatser i forhold til en række gamle og nye regler - se nyheden fra oktober her

Der er kommet godt gang i opmærksomheden omkring registreringer i CHR på hesteområdet. Flere og flere får kendskab til de nye regler, men mange har stadig meget lidt kendskab til, hvordan reglerne hænger sammen og hvad der alt skal registreres.

Ifølge Fødevarestyrelsen er der godt gang i kontrollerne. Både hos rideskoler, stutterier og private stalde. Der bliver tjekket om hestene på ejendommen er registreret under korrekt CHR-nummer, konsumstatus og ikke mindst - for medicinrester.

Sidstnævnte er måske en lidt overset ting blandt os, der færdes i hesteverdenen til dagligt. Utroligt mange har medicinrester stående i stalden, som ikke længere bruges, da den udskrevne mængde fra dyrlægen var mere end hvad der skulle bruges til den pågældende hests behandling. Og så glemmer man det måske lidt, eller tænker, at det kan man da gemme til en “anden god gang”. Medicinrester står ofte flere år i stalden, og uanset om hesten er udelukket af konsum eller ej, skal der være en tilbageholdelsesseddel (for heste i konsum) eller en skriftlig anvisning (for heste udelukket af konsum) på brugen af medicinen fra dyrlægen.

Når den medicinske behandling er afsluttet, må der IKKE være noget medicin tilbage i stalden.

Så få kigget staldene igennem for medicinrester - det kan betale sig i tilfælde af kontrol fra Fødevarestyrelsen.

Mette Timmermann Marcussen

Mette Timmermann Marcussen
Regnskabsassistent

Dir. tlf.: 73642939
E-mail: mtm@lhn.dk

Hestestaldsmappen kan erhverves for kr. 350,- plus moms hos LHN.

Kontakt Mette T. Marcussen på mtm@lhn.dk

OBS! Mappen er vejledende og ikke et rådgivningsprodukt. Der tages forbehold for fremadrettede ændringer i lovgivning og myndighedsbestemmelser.

Mappen må ikke videreformidles

Få vores nyheder direkte i din indbakke!