Hønsene må igen løbe ud i det fri

Publiceret 1. juni 2021

Risikoen for fugleinfluenza er nu så lav, at Fødevarestyrelsen har ophævet krav om at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være lukket inde og under tag.

Kravet til professionelle fjerkræavlere om, at deres fugle skal være lukket inde og enten under tag eller fuglenet er bortfaldet. Også de mange hobbyhønseavlere kan nu igen lukke deres høns ud i haven. Desuden er det nu også tilladt at tage til fjerkræudstillinger med høns og andet fjerkræ. 

Dermed slutter knap syv lange måneder, hvor dansk hobbyfjerkræ og fjerkræ fra økologiske besætninger og frilandsbesætninger har været spærret inde for at undgå, at dyrene bliver smittet med den ekstremt smitsomme fugleinfluenzatype H5N8. Sygdommen kan være dødelig for fjerkræ, men ikke for mennesker.

Fødevarestyrelsen overvåger stadig situationen nøje, og er klar til at hæve trusselsniveauet om nødvendigt.

Læs mere HER

Den seneste trusselsvurdering

​De helt store træk af vilde fugle over Danmark er ved at være slut. Antallet af indberettede døde vilde fugle er faldet de seneste uger i både Europa og Danmark og det er positivprocenten blandt testede døde vilde fugle også.

Dansk Veterinærkonsortium har på den baggrund vurderet, at risikoen for introduktion af HPAI fra vilde fugle på det nuværende tidspunkt er lav.

Se mere HER

Få vores nyheder direkte i din indbakke!