Invitation: Deltag i informationsmøde om privat skovrejsning 2023

På informationsmødet kan du blandt andet høre om årets ansøgningsrunde og få indsigt i, hvad der bliver lagt vægt på i kontrollen. Informationsmødet bliver afholdt som webinar fredag den 15. september 2023.

Fra lbst.dk

Publiceret 29. august 2023

Årets ansøgningsrunde for skovrejsning åbnede 3. august 2023, og i den forbindelse afholder Landbrugsstyrelsen informationsmøde om ordningen og ansøgningsrunden. 

Mødet bliver afholdt som et online informationsmøde (webinar), så du kan deltage i mødet hjemmefra via en computer, tablet eller telefon. 

På mødet kan du høre om: 

  • ordningens indhold og hvad vi giver tilskud til 
  • hvordan ordningen i 2023 adskiller sig fra tidligere år 
  • hvordan du kan forberede dig til kontrol
  • ansøgningsrunden for skovrejsning i 2024.

Derudover har du mulighed for at stille spørgsmål under webinaret. 

Mødet henvender sig primært til konsulenter, der arbejder med skovordninger.  

Tid og sted

Mødet finder sted fredag den 15. september 2023 kl. 11:00-12:00 via Landbrugsstyrelsens webinarløsning.

Sådan tilmelder du dig

Det er gratis at deltage i mødet, men tilmelding er nødvendig. 

Tilmeld dig informationsmødet om privat skovrejsning 2023

Når du tilmelder dig, skal du skrive dit navn, e-mailadresse og virksomhed. Så snart du er tilmeldt, får du en kvitteringsmail med et link, som giver dig adgang til webinaret. Hvis du ikke modtager mailen, kan du se, om mailen ligger under ’’reklame’’, ’’uønsket mail’’ eller ’’spam’’ i dit e-mailprogram.

Hvordan du deltager i mødet og gode råd om teknikken

Et webinar er et online informationsmøde, hvor du live kan se oplæg fra en eller flere oplægsholdere. Du ser med via din egen computer, mobil eller tablet og kan undervejs stille spørgsmål til oplægsholderne. Det kræver ikke noget særligt program at deltage i webinaret. 

Når du tilmelder dig mødet, modtager du en kvitteringsmail med et link, som giver dig adgang til information om webinaret. 

Dagen før mødet vil du modtage en påmindelsesmail med det samme link. 
15 minutter før mødet går i gang, vil du igen modtage en mail med et link, der giver dig adgang til webinaret. Du deltager ved at trykke på linket. Hvis du ikke kan få det til at virke, kan du prøve at kopiere linket ind i en ny browser, fx Chrome eller Firefox, og tryk enter. 
Husk at tænde for lyden ved at trykke på ’unmute’ knappen, der kommer frem på din skærm. Vær opmærksom på, at du først kan høre noget, når webinaret går i gang. 

Webinaret optages, hvis du er forhindret 

Vi optager naturligvis også webinaret og lægger det på vores hjemmeside, så du kan se det fulde webinar, hvis du ikke kan deltage.

Besøg Landbrugsstyrelsens hjemmeside lbst.dk 

Formålet med ordningen

Ordningen er en del af det danske landdistriktsprogram 2014-20 og er 100% finansieret af EU. Reformen af EU’s fælles landbrugspolitik (CAP) skulle være trådt i kraft fra 2021, men er udskudt til 2023. Derfor er det eksisterende landdistriktsprogram (2014-2020) forlænget til og med 2022. Vi forlænger landdistriktsprogrammet (2014-2020) til og med 2023 for tilskudsordningen privat skovrejsning. 

Ordningen har til formål at etablere nye skove på privatejede landbrugsarealer til gavn for natur og miljø. Indsatsen baseres på frivillig medvirken fra lodsejere.

Årets ansøgningsrunde til Privat skovrejsning er åben fra 3. august til 3. oktober. Du sender din ansøgning i Tast selv.

Under tilskudsordningen for Privat skovrejsning kan du søge tilskud til at etablere ny skov på landbrugsjord, som du ejer. Dette års ansøgningsrunde åbnede torsdag den 3. august og lukker tirsdag den 3. oktober 2023. I år er der afsat 135 mio. kr. til ordningen fordelt på private og kommunale ansøgere.

Du kan læse mere om dine muligheder for tilskud til Privat skovrejsning i vejledningen og bekendtgørelsen, som du finder i Tilskudsguiden på lbst.dk. 

Se tilskudsguiden for Privat skovrejsning 2023 på Landbrugsstyrelsens hjemmeside

Få vores nyheder direkte i din indbakke!