Klima- og bæredygtighedsrådgivere hos LHN

Publiceret 22. juni 2022

Efter en veloverstået eksamen kan driftsrådgiver Thor Post Andersen og juniorplanteavlsrådgiver Thomas Krogh Rossen nu kalde sig for klima- og bæredygtighedsrådgivere.

Det betyder, at Thomas er certificeret til at kunne levere rådgivning om klimatiltag på bedriften på baggrund af SEGES Innovations klima værktøj ESGreentool. Thor har til gengæld fået redskaberne til at kunne rådgive omkring planlægning af landbrugsvirksomheders arbejde med bæredygtighed og afrapportering på ESG og udarbejdelsen af selve ESG-ledelsesrapporten.

-ESGreentool er et klimaberegningsprogram, der tager rigtigt godt hånd om klimaarbejdet på den enkelte bedrift. Vi starter med en beregning af bedriftens nuværende udledning i tons CO2e/år og herefter kan vi i klimaværktøjet indsætte forskellige scenarier og så regne på hvilke klima- og miljøtiltag, der giver den størst mulige reduktion, fortæller juniorplanteavlsrådgiver Thomas.

-Som landmand har du ofte en strategi for din bedrift i hovedet; du ved, hvilken vej du vil gå. Det er rigtigt godt og en god start, men strategien bør nedfældes på skrift. En ESG-rapport kan være en rigtig god hjælp til dette, eller en god måde at få status på den lagte stra­tegi og evt. revurdere denne, siger driftsrådgiver Thor.

Landbruget skal levere på den grønne omstilling og det kan vores rådgivere bidrage med. Så har du brug for hjælp omkring klima og bæredygtighed på din bedrift, så tøv ikke med at kontakte Thor eller Thomas.

Thomas Krogh Rossen

Thomas Krogh Rossen
Juniorplanteavlsrådgiver

Dir. tlf.: 73642929
Mob.: 21326258
E-mail: tkr@lhn.dk

Thor Andersen

Thor Andersen
Driftsrådgiver

Dir. tlf.: 73642917
Mob.: 24787390
E-mail: tpa@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!