Mød planteavlsrådgiver Hans Henrik Post

Hvor godt kender du egentlig din rådgiver? Er der en særlig kompetence, du ikke kender til og som er lige noget for dig? Herunder kan du læse lidt om Hans Henrik Post, afdelingschef for LHN’s planteavl, økologi & miljø,

Du møder ham i telefonen og på marken, hvor der snakkes fagstof og måske lidt smalltalk, men hvem er han egentlig, og hvordan endte han hos LHN? Læs lidt om Hans Henrik og få lidt at vide om hans fritidsinteresser og selvfølgelig arbejdet her hos LHN.

Hans Henrik Post havde kun hørt lidt om LHN, før han startede her i 2015, men en ting var sikkert; der skulle ske noget nyt efter først 10 år som kromand og derefter underviser på HANSENBERG og dernæst Gråsten Landbrugsskole. Derfor var han heller ikke i tvivl om, at han skulle søge stillingen som planteavlsrådgiver hos LHN tilbage i 2015. Og siden er der leveret meget rådgivning over bordet. Landbrug er jo også min hobby og i dette job kan hobby og arbejde jo kombineres, siger han.

Hans Henrik er 49 år og bor i Frøslev på et landbrug. Ejendommen drives økologisk og er på 205 hektar, hvoraf de 8 er skov. Og det med skoven og de store arealer er vigtigt, da Hans Henrik er en ivrig jæger, som dyrker både bue- og riffeljagt hjemme og i udlandet.  At kunne gå i et med naturen og mærke den samtidig med den spænding enhver form for jagt udløser, er noget af det bedst han ved. Sønnen Jeppe på 13 år, deler hans interesse og er derfor med, så ofte han kan.

Hvis man spørger Hans Henrik om den bedste jagtoplevelse, han har haft, så svarer han hurtigt, at det var en sibirisk råbukkejagt i Kasakhstan.

Hvis vi vender tilbage til Hans Henriks arbejdsdag ved LHN, kan den beskrives med 2 ord; travl og alsidig.

Hos LHN planteavl kan arbejdet deles op i tre sektioner: Tidlige forår, vækstsæson og udenfor sæson og for hele kontoret er vækstsæsonen absolut den bedste. Her køres der ud til kunder for at følge op på afgrøderne eller for at tage sig af akut opståede problemer i marken. Og netop det at kunne hjælpe en landmand, er meget vigtigt for Hans Henrik og resten af kontoret, da det jo er hovedessensen af al rådgivning.

Det tidlige forår går med gødningsregnskaber og hektaransøgninger og efter vækstsæsonen er det oftest spørgsmål om regler eller opfølgning på høringsbreve, som tager kontorets tid.

Det at jobbet er så alsidigt, og at man aldrig helt ved, hvad som venter i løbet af en dag, er det som gør jobbet så spændende og Hans Henrik trives i travlheden og i hans rolle som leder for LHN Planteavl, Økologi og Miljø.

Faglige kompetencer

Rådgivning økologisk og

konventionel planteavl

Omlægningstjek

Specialafgrøder

Efterafgrøder

Grovfoder og salgsafgrøder

Økonomi i planteavlen

Uddannelse 

Landmand med grønt bevis fra

Gråsten landbrugsskole

Merkonom i ledelse og samarbejde

Professionsbachelor biologi på SDU

Hans Henrik Post

Hans Henrik Post
Kundechef, Afdelingschef Planteavl, Økologi & Miljø

Dir. tlf.: 73642931
Mob.: 23847376
E-mail: hhp@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!