Mød LHN’s bestyrelsesmedlem Dirk Nico Jürgensen

Dirk er er 52 år, gift med Kerstin og de har en datter på 16 år, som går i gymnasiet samt to sønner på hhv. 19 og 22 år, som begge er gået landbrugsskolevejen. Den ældste er faglig udlært landmand og snart også sønnen på 19 år.

Dirk købte ejendommen ved Rødekro i 1997 og startede med frilandsgrise og planteavl. I 2011 blev ejendommen økologisk og i dag drives den udelukkende som et planteavlsbrug uden grisene. Dirk passer selv de 120 hektar og sammen med Kerstin passer han yderligere 60 hektar forsøgsmark for Norddeutsche Pflanzenzucht, hvor Kerstin er ansat.

Dirk har været en del af LHN’s bestyrelse siden 2015 og er repræsentant for Planteproduktion Region Syddanmark og Kommunenetværk Aabenraa. Dirk deltager 2 gange årligt i det regionale møde for planteproduktion, hvor formand for Region Syd, Søren Lausten viderebringer emner og forslag til SEGES.

”Det fungerer godt at sidde som repræsentant for f.eks. Planteproduktion Region Syddanmark og jeg får mange af mine ideer fra kolleger og fra landbruget syd for grænsen, hvor emner som energi og gødning fylder meget. Jeg har også selv mange ideer og så må man prioritere det, som er vigtigst på det givne tidspunkt”, fortæller Dirk.

Bæredygtighed og klima er vigtige områder for Dirk og derfor mener han, at der skal satses på endnu mere forskning indenfor områderne dyrehold og dyrkning af jord og energi, men at det samtidig skal give et afkast og ikke kun være en for stor udgift for landbruget, som måske betyder at bedrift og jord sælges.

”Der vil altid være behov for de gode dyrkbare arealer og derfor nytter det ikke noget, at god landbrugsjord bliver brugt til industrierhverv, sommerhusområder, veje og solceller. Vi sælger jo ud af vores kapital og når det drejer sig om solceller, skal de placeres på jorde, som ikke tåler intensiv dyrkning eller blot på de dårlige jorde, hvor får kan græsse og gøde samtidig. Ren Win-Win”, fortæller Dirk.

”Vi skal hele tiden have øjne og ører rettet mod forbrugeren og så skal vi blive meget bedre til at reklamere for os selv med en mere direkte kommunikation. Vise og fortælle om alt det vi allerede gør for et mere bæredygtigt landbrug – Åbent Landbrug er jo et glimrende eksempel, så mere af den slags”, siger Dirk.

Det er vigtigt for Dirk, at LHN er synlig og at både LHN og landbruget beholder det gode grænseoverskridende samarbejde. Det er Dirks holdning, at der kan læres meget af hinanden på tværs af grænser.

”Det bedste ved at være landmand er det at være selvstændig, at kunne arbejde med naturen og mærke dynamikken ved årstidernes skiften. Jeg kan lide at have travlt og er ikke bange for nye udfordringer”, fortæller Dirk.

Dirk Nico Jürgensen

Dirk Nico Jürgensen
Foverupvej 2, 6230 Rødekro. Repræsentant Kredsforening Aabenraa, Grønt Råd Aabenraa og Deltidsrepræsentant samt bestyrelsesmedlem Wraa Fonden og Peter Chr. Jepsen Fonden

Dir. tlf.: 74669816
Mob.: 21702242
E-mail: dirk@juergensen-agro.dk

”Det bedste ved at være landmand er det at være selvstændig, at kunne arbejde med naturen og mærke dynamikken ved årstidernes skiften. Jeg kan lide at have travlt og er ikke bange for nye udfordringer”, fortæller Dirk.

Mine fokusområder

Bæredygtighed

Samarbejde på tværs af grænsen

Klima

Mine fritidsinteresser

Sejler

Sommerhuset

Få vores nyheder direkte i din indbakke!