Mød LHN’s bestyrelsesmedlem og formand Christian Kock

Christian er gift med Mette der er lægesekretær i Toftlund. De har fire børn i alderen 14 til 24 år, hvoraf den ældste er uddannet faglært landmand.

Christian er 3. generation på ejendommen Stenbjerggård, som han overtog i 2003, hvor der dengang var cirka 100 køer i stalden med tilhørende 76 hektar jord. I dag huser bedriften 500 økologiske køer plus opdræt, 8 ansatte og der drives 240 ha egen jord plus forpagtninger. Ledelse og dygtighed er vigtig og man behøver ikke altid at have de nyeste gadgets. Det er grundviden og erfaring der tæller – alt andet er hjælpemidler til at nå målet, forklarer Christian.

”Du skal som leder altid gå forrest, være engageret i det du gør, vise du gør det og turde sige din helt ærlige mening til dine ansatte. At være skrivebordsleder og forklare dine udførlige diagrammer til tavlemødet, giver bare ingen mening, hvis du ikke selv er en del af det og kan vise hvordan du vil have det”, fortæller Christian.

Det med at sige sin mening ligger ikke fjernt for Christian, som er overbevist om, at man bedre kan forstå hinanden, når ting bliver sagt som de er.

”Man kan indimellem være meget langt fra hinanden, når holdninger og tanker ikke går i samme retning, men vi bliver alle klogere af at lytte til andres mening. Viser det sig så alligevel, at man ikke kan ”spille” sammen, må man gå hver til sit. Der er jo ingen grund til, at en medarbejder skal blive her, hvis vi bare ikke er gode til samarbejdet – det er spild af begges tid og sådan er det bare”, siger Christian.

Christian har været en del af LHN’s bestyrelse siden 2009 og blev formand i 2021. Han er repræsentant for Kredsforening Haderslev samt repræsentant for Kommunenetværk Haderslev. Han mener det er vigtigt for bestyrelsen at sørge for, at LHN er en sund forretning, at LHN følger med tiden og laver det huset er god til.

Christian har lidt samme holdning angående sund forretning og lave det man er god til, når det gælder de unge mennesker, som gerne vil have egen bedrift.

”Hvis et ungt menneske kom og spurgte mig om, hvordan man bliver selvstændig landmand, ville jeg allerførst fortælle vedkommende, at man skal have ballast med i tanken. Det nytter ikke at komme som en fremadstormende 22-årig X-faktor kandidat og tro at ting skal ske her og nu. Lyt, lær og accepter”, fortæller Christian.

”Det kræver erfaring og derfor skal man som kommende selvstændig altid sørge for at finde de gode lærepladser, hvor man suger viden til sig. En dårlig læreplads uden engagement fra ejeren betyder rejs. Der er muligheder derude. Man kan starte med en mindre ejendom for at mærke ansvaret, købe en nedslidt ejendom der har potentiale for udvidelser eller indgå partnerskab med en ældre landmand, der ønsker at gå på pension. Men allervigtigst - hav den ægte vilje til ansvar og evne for lederskab”, afslutter Christian.

“Det bedste ved at være landmand, er at kunne formidle min viden og begejstring til mine ansatte og børn, præcis som min Papa har gjort det til mig. Jeg nyder spændingen i årets gang og kan lide når ting lykkes”, fortæller Christian.

Christian Kock

Christian Kock
Formand, Bjerndrup Landevej 15, 6070 Christiansfeld. Bestyrelsesmedlem LHN Fonden, repræsentant Grønt Råd Sønderborg, Repræsentant Kommunenetværk Haderslev og TvSyds Repræsentantskab

Dir. tlf.: 74568330
Mob.: 40778680
E-mail: ckock@lhn.dk

“Det bedste ved at være landmand, er at kunne formidle min viden og begejstring til mine ansatte og børn, præcis som min Papa har gjort det til mig. Jeg nyder spændingen i årets gang og kan lide når ting lykkes”, fortæller Christian.

Mine fokusområder

Ledelse og dygtiggørelse

Samarbejde

Sund forretning og udvikling

Mine fritidsinteresser

Fodbold

Cykling

Få vores nyheder direkte i din indbakke!