Mød LHN’s bestyrelsesmedlem og næstformand Dirk Bucka Andresen

Dirk er 47 år og er gift med Lone, der er pædagog og børnehaveklasseleder på Tinglev skole. De er begge meget aktive indenfor gymnastikken og er selv hjælpere på forskellige børnehold udover de også spiller badminton en gang ugentligt.

Dirk er 7. generation på ejendommen ved Bylderup-Bov, der i dag drives som et rent planteavlsbrug med 160 hektar, hvoraf de cirka 40 hektar bruges til hovedafgrøden fabrikskartofler. Han passer selv markarbejdet, men har dog lidt ekstra hjælp ansat under høst og i kartoffeloptagertiden.

Dirk har været en del af LHN’s bestyrelse siden 2006 og blev valgt som næstformand i 2021. Han er formand for Kredsforening Tinglev og repræsentant for Åbent Landbrug.

”Vi bliver simpelthen nødt til at gentænke åbenhed i landbruget for at få den gode dialog med befolkningen -  også Irmaforbrugeren, veganeren, embedsværket. En stor del af de unge, som kun har hørt om landbrug i skolen og fra medierne”, siger Dirk.

Åbent Landbrug konceptet er et glimrende eksempel mener Dirk, som dog godt ved, at det ikke er skeptikeren, man får på besøg denne 3. søndag i september og derfor skal det måske digitaliseres endnu mere.

”Da Åbent Landbrug ikke kunne lade sig gøre fysisk i 2020, valgte man at lave digitale gårdbesøg med få fysiske besøg, men til gengæld med rigtigt mange besøg på YouTube. Kampagneindsatsen i 2020 nåede ud til langt flere danskere end tidligere og YouTube gav knap 1 million seere, hvor 54 procent var unge på 18 til 24 år, der samlet set så 43.000 timers film”, fortæller Dirk.

Dirk vil gerne bidrage med, at huset til stadighed er et dynamisk hus og at LHN fortsat vil være en vågen forening med sit helt eget DNA. At LHN gør sit til at landbruget skal være bæredygtigt og at man gør regler, krav og forordninger til noget, der kan bruges rentabelt.

”Vi har for mange skrivebordsgeneraler og de mange krav, som ikke har hold i hverdagen, koster penge og bremser udviklingen, hvor mange måske så vælger at stoppe som landmand i stedet. Det kan i sidste ende betyde udenlandske investorer i dansk landbrug og det tror jeg ikke er bæredygtigt”, siger Dirk, som også mener, at der er for mange bureaukrater og at de simpelthen skulle i erhvervspraktik på et landbrug, inden der opstilles regler for, hvordan et landbrug skal drives.

”Det bedste ved landmandslivet er friheden til selv at kunne bestemme og glæden over hver ny sæson, der byder på hver sine opgaver og udfordringer. Jeg nyder både travlhed og de stille perioder og jeg brænder for endnu mere åbenhed i landbruget i form af Åbent Landbrug og LHN’s majslabyrint”, fortæller Dirk.

Dirk Bucka Andresen

Dirk Bucka Andresen
Næstformand, Saksborgvej 58, 6372 Bylderup-Bov. Repræsentant Kredsforening Tinglev, Formand Det Sønderjyske Fællesdyrskue og repræsentant Åbent Landbrug

Dir. tlf.: 74762681
Mob.: 25398366
E-mail: dirk-bucka@mail.tele.dk

”Det bedste ved landmandslivet er friheden til selv at kunne bestemme og glæden over hver ny sæson, der byder på hver sine opgaver og udfordringer. Jeg nyder både travlhed og de stille perioder og jeg brænder for endnu mere åbenhed i landbruget i form af Åbent Landbrug og LHN’s majslabyrint”, fortæller Dirk.

Mine fokusområder

Samspil med befolkning

Klima og miljø

Færre bureaukrater

Mine fritidsinteresser

Gymnastik og badminton

Foreningsarbejde

Sommerhus

Få vores nyheder direkte i din indbakke!