Mød LHN’s direktør Tage Hansen

Publiceret 19. november 2020

Du har mødt ham mange gange, men hvor godt kender du egentlig LHN’s direktør Tage Hansen? Du snakker med ham i telefonen, ser ham til møder, læser om ham i artikler eller måske får du blot en lille snak med ham, når du har været på besøg i LHN-huset. Men hvem er Tage egentlig og hvad har han fokus på hos LHN og for dansk landbrug?

Det stod ikke skrevet i kortene, at Tage en dag skulle sidde som direktør i LHN, men interessen for landbrug og natur har altid været til stede og han har altid arbejdet med landbrug gennem sin erhvervskarriere b.la. indenfor bankverdenen.

Tage har ingen landbrugsuddannelse, men endte alligevel med at købe en gård med 37 ha jord og 2 ha bøgeskov med en lille sø. Det kom sig af , at da sønnen Andreas var 10 år gammel, slog han sparegrisen i stykker og sammen med sin far købte de den første Angus-ko, som dog måtte bo til leje i en stald, da familien dengang boede i parcelhus.

Og bankmanden fornægtede ikke sit ophav, da han tilbød Andreas en 50/50 pct. ordning på både udgifter og kommende indtægter. Alt imens datteren Karin og mor Frida var på udkig efter en Pony eller 2. De blev placeret på en anden gård, indtil det hele blev samlet på egen gård. Besætningen endte på 50-70 økologiske kødkvægskreaturer, heraf en del økologiske stude og kvier til opfedning.

”Bedriften blev økologisk, da der både var jordbær, kartofler og kød på gården og jeg ikke havde nogen som helst forstand på kemiske sprøjtemidler eller at sprøjte. Vi boede ud til offentlig vej, så jeg fik hurtigt lært at pløje, spidse kommentarer var der nok af i begyndelsen, husker Tage med et smil.”

”Få år efter blev jeg valgt ind i deltidsudvalget  i Brørup Landboforening. 2 år efter blev jeg valgt som formand for alle danske deltidslandmænd. Derfra kom jeg til LHN I 2008 hvor blev jeg chef for økologirådgivningen i LHN og ganske kort derefter ansat som  direktør”, fortæller Tage.

Hvis man skal pege på nogle af Tages vigtigste fokusområder, vil det være familien, landbruget og LHN og alle tre områder bliver omtalt med entusiasme og et smil i øjet.

Tage er 63 år, gift med Frida og i dag bor de ved Kolding med smuk udsigt til fjorden. Der er to voksne børn og, til bedsteforældrenes store glæde, 4 børnebørn, som de elsker at have på besøg. Fritiden bruges på gode gåture og naturen betyder meget. Weekender nydes sammen med gode venner og familie, men der bliver også plads til rejser.

”Min familie betyder rigtig meget for mig og er omdrejningspunktet i mit liv. Når vi er sammen, skal vi gøre ting sammen og det går ud over både børn og børnebørn. F.eks. på de lange gåture, hvor hvert eneste fuglefløjt skal artsbestemmes. Jeg nyder at se at alle 4 børnebørn elsker at være i naturen”, siger Tage.

”Når snakken drejer sig om landbrug, betyder en positiv udvikling i landdistrikterne rigtig meget og alle størrelser af landbrug en vigtig brik. Store landbrug som tænker multifunktionelt og deltidsbrug med gårdbutikker, heste, kunsthåndværk eller alt det andet liv på bedriften. Der er masser af ressourcer og alle er med til at sikre at et travlt og godt  foreningsliv i lokalsamfundet til gavn for alle og måske især til gavn for næste generation”, fortæller Tage.

”Landbruget er en vigtig del af lokalsamfundet og vi skal byde indenfor og være åben for spørgsmål, men jeg ved godt, det nogle gange kan være svært, når enkelte nytilflyttere på urimelig vis kritiserer landbruget, uden at have baggrundsviden. Det er ganske enkelt ikke i orden”, siger Tage.

”Jeg har nu arbejdet i LHN i næsten 13 år, og det er jeg rigtig stolt af, og jeg er meget glad for mit job og for alle mine medarbejdere. Vi er ikke den største rådgivning i DK, men vi er gode på rigtig mange felter. Vi har rigtig mange positive kunder, og det er dejligt, når en kunde stikker hovedet indenfor for at sige mojn og vi får os lidt klog snak. Og så har vi stort set haft fremgang på alle forretningsområder siden 2008 fortæller Tage”, fortæller Tage.

At han er stolt af sin medarbejderstab, har han svært ved at skjule, når han omtaler evnen og viljen til at løfte i fællesskab, det gode sammenhold og den store velvilje til at yde den ekstra indsats, når behovet er der.

”Der er hele tiden behov for justeringer i en organisation som LHN. Det er noget af det, der driver mig, idet en vigtig målsætning altid er, at LHN skal være et godt sted at være for både medarbejdere og ikke mindst for de kunder, som kommer i huset", siger Tage.

"Hver dag jeg er på LHN, går jeg rundt og siger goddag til alle medarbejdere for at tager pulsen på organisationen og jeg får mange smil med på vejen og så er min dag godt i gang. Det er en fornøjelse, at have så mange dygtige medarbejdere, som altid er klar til hjælpe vores kunder og derfor bliver køreturen fra Kolding til Tinglev aldrig lang”, slutter Tage Hansen.

Faglige kompetencer

Lang karriere indenfor den finansielle sektor og hvor landbrug har fyldt meget

Statsaut. ejendomsmægler med landbrug som speciale

Formand for Danske Deltidslandmænd indtil 2009

Medlem af Dansk Landbrugs bestyrelse indtil 2009

Medlem af Landbrugsraadet indtil 2009

Næstformand i Landdistrikternes Fællesråd indtil 2008

Været i  Formandsskabet for DLBR i perioden 2015 – 2019

Tage Hansen

Tage Hansen
Direktør / CEO

Dir. tlf.: 73643033
Mob.: 40256332
E-mail: tah@lhn.dk


Relaterede nyheder

Få vores nyheder direkte i din indbakke!