Mød LHN’s planteavlsrådgiver Kristian Petersen

Hvor godt kender du egentlig din rådgiver og er der en særlig kompetence, du ikke kender til? Hvorfor er det lige, at Kristian blev rådgiver og endte hos LHN?

Kristian er født og opvokset lidt vest for Tinglev på en ejendom, hvor man dyrkede kartofler og området er derfor hans hjemmebase både hvad angår landbrug, landmænd og historie. I dag er nogle af hans naboer kunder ved LHN, men hvorfor landede Kristian egentlig som planteavlsrådgiver her?

Kristian vidste hvad LHN står for, og som han selv siger, så er LHN kendt for sit nære forhold til sine kunder, og der er aldrig langt fra en henvendelse til at vi kan stå ude hos landmanden. LHN er et af de mindre rådgivningshuse i Dansk Landbrugsrådgivning og der er stor fokus på den gode relation til kunderne. Det tiltalte Kristian og derfor endte han her hos LHN som planteavlsrådgiver.

Kristian er 28 år og bor privat på en landejendom nær Bylderup-Bov med sin kæreste Camilla og deres datter på tre år. Og så er der en mere på vej, men selvom familien har nok at se til med både børn, arbejde og landejendommen, så bliver der dog plads til lidt fritidsaktiviteter.

Kristian løber meget og ikke kun i arbejdstiden, men også til de store løb, hvoraf Royal Run 2020 desværre blev aflyst. Til gengæld nåede han at deltage i genåbningsløbet på Den Gamle Lillebæltsbro og sammen med den lokale løbeklub bliver lokalområdet løbet tyndt. Der bliver også lidt tid til jagt sammen med sin hund, en sort labrador, som efter Kristians mening nok er lidt for meget en familiehund.

På arbejdet starter dagen klokken 8.00 med en kop kaffe eller tre, som nydes i selskab med de mange telefonopkald, der optager det meste af formiddagen. Lige nu er det mest henvendelser om vanding, gødskning og sprøjtning, som kan løses fra kontoret. Men det er også akutte besøg ude i marken og de mange henvendelser fra Landbrugsstyrelsen, der tager hans tid.

Kristian kan lide sin rådgiverrolle og at skabe nye muligheder for sine kunder og så brænder han for at videregive sin viden om og erfaring med kartoffeldyrkningen, som er en af hans største faglige interesser.

Faglige kompetencer

Rådgivning konventionel planteavl

Kartofler

Vanding

Integreret Plantebeskyttelse

Jordprøvetagning

Uddannelse

Jordbrugsteknolog i Odense

Professionsbachelor i planteavl

Enkelt fag jordbrugsvidenskab på universitetet i Kiel

Kristian Petersen

Kristian Petersen
Planteavlsrådgiver

Dir. tlf.: 73642920
Mob.: 23372437
E-mail: krp@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!