Mød LHN’s regnskabsassistent Sonja Lunderskov

Publiceret 17. februar 2021

Hvor godt kender du egentlig din regnskabsassistent Sonja Lunderskov? Sonja er virksomhedssekretær og arbejder med Summax, regnskabsafslutning, årsrapporter og skatteregnskaber. Hun har arbejdet i branchen i godt 43 år og har selvsagt en stor erfaring indenfor faget. Men hvem er hun egentlig, og hvordan endte hun hos LHN?

Læs lidt om LHN’s regnskabsassistent Sonja Lunderskov, hendes fritidsinteresser og selvfølgelig om hendes arbejde her hos LHN.

Sonja er opvokset på en lille gård med køer og svin og allerede som ung og nyuddannet fra handelsskolen, var vejen lagt, hvad angår beskæftigelse. Hun beskriver ikke sig selv som en talnørd, men det var alligevel det med regnskab og at kunne jonglere rundt med tal i alle afskygninger, der trak.

”Det var faktisk lidt tilfældigt, at jeg som nyuddannet landede hos en landboforening og blev ansat som regnskabsassistent, men da jeg er blevet i faget i nu 43 år, så kan jeg kun sige, at det har været det helt rigtige for mig”, fortæller Sonja.

Efter mange år hos andre landboforeninger, læste Sonja en dag et stillingsopslag fra LHN og søgte det med det samme. ”Det ligger tættere på min hjemmeadresse og så er det en mindre landboforening, som jeg kun havde hørt godt om”, forklarer Sonja, der blev ansat straks efter jobsamtalen.

Med sin store erfaring husker Sonja regnskabsprogrammet S72, hvor man manuelt konterede kassebogen og tastede tallene ind via en elektrisk regnemaskine. Regnskabet endte på en rulle, der blev sendt til Det Faglige Landscenter - i dag SEGES. To til tre dage efter kom årsregnskabet retur og kunne herefter sendes til landmanden.

”I dag hedder programmet Ø90 og det er så meget lettere at håndtere, når man arbejder med Summax, regnskabsafslutning, årsrapporter og skatteregnskaber”, siger Sonja, der bruger Summax-arkivet, når hun kører ud som virksomhedssekretær; en arbejdsopgave der betyder, at Sonja er ude af huset 2 dage i ugen, hvor det er især de større landbrug, der får et besøg.

Sonja bor i Holbøl og fritiden bruges på familien og daglige gåture i Kelstrup Plantage, hvor der er anlagt mange skønne gåruter. Udover dette bruger Sonja en del tid på Linedance, men kun for at få det sjove sociale samvær, man har sammen med andre, som har samme interesse, forklarer Sonja.

”Jeg er også lidt af en strikketante eller er i hvert fald blevet det på mine ”gamle” dage. Jeg kan strikke samtidig med at jeg ser fjernsyn - dog ikke til film for så falder jeg i søvn. Jeg strikker sokker og sweatre til mine 6 børnebørn og nogle gange ryger der en julegave under træet til én af mine 4 voksne børn”, siger Sonja og smiler.

”Jeg holder af mit job her ved LHN og trives når jeg får lavet opgaven korrekt og kunden er tilfreds. Jeg blev ansat i november 2020 og der blev taget rigtig godt imod mig. Jeg er virkelig glad for det tætte kollegiale forhold, vi har i huset og jeg er landet det helt rigtige sted”, fortæller Sonja.

Faglige kompetencer

Virksomhedssekretær

Kontering

Regnskabsafslutning

Summax

Årsrapporter

Skatteregnskaber

Uddannelse

Kontorassistent

43 års erfaring

Sonja Lunderskov

Sonja Lunderskov
Regnskabsassistent, Virksomhedssekretær

Dir. tlf.: 73642937
E-mail: sol@lhn.dk


Relaterede nyheder

Få vores nyheder direkte i din indbakke!