Mød LHN’s rengørings- og servicemedarbejder Severin Stollig Sivesgaard

Publiceret 17. december 2020

Hvor godt kender du egentlig LHN husets rengørings- og servicemedarbejder? Severin hjælper med at holde huset skinnende rent, gøre klar til husets møder, flytte rundt på arbejdspladser og får sammen med vores pedel huset til at fungere på bedste vis.

Severin var egentlig gået på pension, men da LHN’s pedel Jette Erichsen ringede og spurgte, om han kunne være interesseret i et job som rengørings- og servicemedarbejder, sagde han ja tak med det samme, fordi det med en pensionstilværelse, slet ikke passede til den aktivitet Severin var vant til.  

Severin kommer fra et landbrug ved Bjerndrup, men valgte militærvejen, hvor han fik sig en uddannelse som konstabel. Efter 6 år på kasernen rejste han til Cypern som FN soldat i 1977-78, hvor han blev en del af en observationsenhed.

Efter endt ophold på Cypern besluttede han sig for et højskoleophold og tog derefter en driftsleder uddannelse på Gråsten Landbrugsskole. Desværre var der ikke job lige i nærheden, da han var færdig, så Severin endte på Island, hvor han blev fårepasser og af nødvendighed fik han lært sig at ride tölt.  

”Jeg er rimelig høj og derfor fik jeg altid den største pony, for ellers havde mine ben slæbt henad jorden, men det hjalp ikke på at have ondt i bagdelen, når man havde redet rundt en hel dag for at se efter fåreflokken, som vi skulle vaccinere, fodre eller klippe”, siger Severin.

Da Severin vendte hjem til Danmark, blev han ansat ved postvæsnet som landpostbud i Aabenraa og der er blevet cyklet rundt i byen, kørt ud med post til de mindre landsbyer og fragtet pakker i lastbil til Fredericia i de 34 år han var ansat.

”Det var en god tid ved postvæsnet og man lærte virkelig mange mennesker at kende, fordi det var helt normalt at blive budt indenfor til en kop stå-kaffe og var man heldig, så også til en smørbagt småkage”, fortæller Severin.

Severin er 63 år, er gift med Lise og de bor i Bjerndrup med smuk udsigt til byparken. De er begge naturmennesker, som kan lide de lange vandreture, især i Tyskland, men til sommer er planen en tur på den nye 54 km lange rute ad Marskstien ind i Tøndermarsken, hvor der overnattes undervejs.

Severin er glad for idræt og spiller mix motion volley, kegler i Kliplev og så spiller han spiller floorball, hvor der deltages i hockey stævner sammen med andre i samme aldersgruppe. Udover dette bruger Severin en del tid i Bjerndrup lokalråd, hvor han er formand for styregruppen.

”Vi har netop anlagt to hjertestier i naturen og via en app kan man både finde disse stier i Danmark og lave forskellige øvelser. Vores næste projekt er at samle midler ind til en 18-hullers golfbane i parken og vi satser på et DM i 2022. Vores park, som vi har anlagt via LAG-midler, er 1,5 hektar og udover golfbanen på 0,6 hektar, planlægger vi også at få anlagt 2 shelters", fortæller Severin

Jeg blev ansat i 2020 hos LHN og jeg holder meget af mit job; især fordi der er en god stemning i huset blandt alle os medarbejdere. Jeg kan lide de mange forskellige opgaver og kommer der noget, som skal løses her og nu, så klarer jeg også det”, afslutter Severin.

Faglige kompetencer

Servicemedarbejder

Handyman

Uddannelse

FN-soldat

Landmand

Fårehyrde på Island

Landpostbud

Severin Stollig Sivesgaard

Severin Stollig Sivesgaard
Rengørings- og servicemedarbejder

Dir. tlf.: 73643003
E-mail: siv@lhn.dk


Relaterede nyheder

Få vores nyheder direkte i din indbakke!