Mød LHN’s skatterådgiver Carsten Schmidt

Hvor godt kender du egentlig din skatterådgiver Carsten Schmidt og hvordan endte han hos LHN? Du møder ham i telefonen, hjemme på din bedrift, i din virksomhed eller her hos LHN og I har måske snakket skat, forskudsopgørelse eller fremtidsplaner. Men hvem er Carsten og hvordan endte han hos LHN?

Læs om LHN’s skatterådgiver Carsten Schmidt og få lidt at vide om hans fritidsinteresser og selvfølgelig om hans arbejde her hos LHN.

Carsten er født og opvokset på et landbrug på Sundeved og som ung faldt det ham helt naturligt, at landbruget skulle være hans levevej. Det blev det også - bare på en lidt anden måde end han havde forestillet sig, inden han fuldførte sin landbrugsuddannelse på Næsgaard Agerbrugsskole.

”På landbrugsskoen snuste faktisk lidt til den første udgave af programmet Næsgaard MARK, og måske fordi det var så nyt og kun lige var blevet udviklet, vidste vi elever faktisk mere om computere og hvordan man brugte programmet, end nogle af lærerne”, fortæller Carsten.

Carsten rejste ud for at se verdenen og var både i Australien og USA for at arbejde med landbrug og for at køre rundt i store 6-cylendrede benzinslugende biler. På det tidspunkt vidste han, at det skulle være bag skrivebordet og ikke bag et traktorrat, hans kommende arbejdsliv skulle foregå.

”Næsgaard Agerbrugsskole gjorde, at jeg simpelthen blev glad for tal og regnemaskiner og jeg fik job i Patriotisk Selskab i regnskabsafdelingen. Jeg oplevede, at der var mange muligheder indenfor faget og tog derfor en uddannelse som registreret revisor. En uddannelse som foregik efter fyraften og på lørdage, med mange lektier og store krav til eksamen. Præcis som i dag, når revisorelever fortæller mig, at deres hverdag kun er arbejde og skole”, siger Carsten.

Efter 5 år hos Patriotisk Selskab, ville Carsten prøve noget nyt og endte hos revisionsfirmaet BDO, hvor han faktisk kom i LHN-huset for at revidere LHN’s regnskab og efter en årrække hos BDO, søgte Carsten stillingen som skatterådgiver hos LHN og blev ansat i 2013.

”Dermed kom jeg tilbage til mine rødder, nemlig landbruget og jeg er sikker på, at min landbrugserfaring betyder meget for den måde, jeg rådgiver mine kunder på. Når jeg f.eks. rådgiver om fremtidsplaner og generationsskifte, som er en svær størrelse, fordi det for manges vedkommende ligger langt ude i fremtiden, så kender jeg til den omskiftelige tilværelse, der er på et landbrug og jeg ved hvor vigtigt det er, at få draget familien ind i planen, som strækker sig over de næste 10 til 15 år”, fortæller Carsten.

En stor del af Carstens øvrige rådgivning er for små og mellemstore virksomheder udenfor landbruget samt for anpartsselskaber m.v., hvilket, som Carsten fortæller, giver afveksling og erfaring i rådgivningen, fordi det er meget forskellige kunder i mange forskellige brancher.

Carsten er 57 år, er gift med Bente og de har to voksne børn. Familiens store hobby er sejlads og der er taget på mange ture sammen i sejlbåden, helt fra børnene var små. ”Her blev bl.a. de indre danske farvande, Skagerrak og Østersøen sejlet tyndt. Til gengæld kom børnene aldrig til Hjerl Hede, men de fik i stedet frisk luft og saltvand i rigelige mængder”, fortæller Carsten.

”Bente og jeg holder meget af at sejle og vi har begge duelighedsbevis. Når vi er ude på havet, nyder vi naturen, den friske luft og det håndværk der er i at kunne navigere en båd. Her bestemmer naturen og det er som om stressfaktoren forsvinder, så snart der er vand under kølen” siger Carsten.

Jeg kan lide alsidigheden ved mit job og det, at jeg aldrig ved, hvad der venter i løbet af en dag. Det gør mit job spændende og jeg trives i travlheden. Hos LHN har vi det godt sammen og vi er gode til  at samarbejde på kryds og tværs i LHN-huset. Der er ingen spidse albuer og derfor er der rum til alle. Det giver os meget stor alsidighed og en gensidig respekt”, afslutter Carsten.

Faglige kompetencer

Regnskab

Revision

Skat

Regnskabsanalyse

Holdingselskaber

Uddannelse

Registreret revisor

Agrarøkonom

Carsten Schmidt

Carsten Schmidt
Registreret revisor, Skatterådgiver, Teamkoordinator Team LHN Erhverv

Dir. tlf.: 73642909
Mob.: 40424904
E-mail: cas@lhn.dk


Relaterede nyheder

Få vores nyheder direkte i din indbakke!