Momsfristerne er udsat – hvad betyder det for dig?

På baggrund af mange virksomheders udfordringer pga. COVID-19 har Folketinget besluttet at udsætte momsfristerne. Hos LHN vælger vi som udgangspunkt at følge de midlertidige indberetningsfrister for moms.

Hvis du forventer en negativ moms for de perioder, der er udskudt, og dermed ikke får en likviditetsmæssig fordel af en udskydelse, bør du indberette til de normale frister.                                                                                

Hvis du ikke ønsker at udskyde din momsindberetning, bedes du kontakte din regnskabsassistent, der vil sørge for, at din moms bliver indberettet til de normale frister.

Hvis vi skal nå at indberette din moms til den normale frist, er det vigtigt, at du giver os besked senest en måned før indberetningsfrist.

Månedsmoms

Hvis du angiver og afregner moms hver måned, skal momsen for marts 2020 senest angives og afregnes den 25. maj 2020 fremfor den 27. april 2020. Momsen for april er udskudt til angivelse og afregning den 25. juni, og momsen for maj skal angives og afregnes den 27. juli.

Kvartalsmoms

Hvis du afregner moms hvert kvartal, skal momsen for 1. kvartal 2020 angives og afregnes senest 1. september 2020 samtidig med momsen for 2. kvartal 2020. Den normale frist er den 1. juni 2020

Halvårsmoms

Hvis du afregner momsen halvårligt, er fristen også udskudt, og det betyder, at momsen for både 1. og 2. kvartal skal indberettes og afregnes senest 1. marts 2021. Den normale frist er den 1. september.

 

Kontakt din skatterådgiver hvis du er i tvivl om du bør fremrykke din momsindberetning.

Få vores nyheder direkte i din indbakke!