Podcast: Afrikansk svinepest i Tyskland

Publiceret den 17. september 2020

Ny podcast sætter fokus på nyligt bekræftede udbrud af afrikansk svinepest i Tyskland. Hør om forebyggelse, nye sorte zoner og potentielle økonomiske konsekvenser.

Mange griseproducenter holdt vejret efter sidste uges fund af et vildsvin smittet med afrikansk svinepest i Tyskland tæt ved den tysk-polske grænse.

I øjeblikket arbejder de tyske myndigheder på at inddæmme smitten. Det betyder i første omgang, at der er oprettet tre zoner centreret omkring fundet af vildsvinet. Ved tre kilometer, ved 15 kilometer og ved 30 kilometer bliver der opsat hegn og afspærringer. Siden podcasten blev optaget den 15. september 2020, er der fundet yderligere fem døde vildsvin smittet med afrikansk svinepest.

”Tyskerne bruger de erfaringer, Tjekkiet gjorde sig for år tilbage, hvor det lykkedes at inddæmme Afrikansk svinepest. Det kræver en hurtig indsats, og det er de godt i gang med dernede,” siger veterinærdirektør Jens Munk Ebbesen fra Landbrug & Fødevarer.

For at beskytte de danske bedrifter mod smitte, råder veterinærdirektøren de danske griseproducenter til fortsat at holde et højt niveau af smittebeskyttelse.

”Vi har haft et højt smittebeskyttelsesniveau Danmark i mange år, og det skal vi bare blive ved med. Alle de gode vaner, vi har skal vi fortsætte med. På den måde sikrer vi, at risikoen for smitte er meget lav, selvom den skulle komme tættere på de danske grænser,” siger han.

Læs mere og hør podcast HER

Vær på vagt når du går på jagt og går du på jagt i udlandet bør du:

  • Efterlade slagteaffald i det land, hvor dyret er nedlagt.
  • Partere kødet og lægge det i poser, inden du tager hjem.
  • Vaske dit jagttøj inden du tager hjem – kan du ikke det, så læg det i poser og vask det, så snart du er hjemme.

Se også YouTube videoer herunder

https://www.youtube.com/watch?v=E4gO5O3HeZs

https://www.youtube.com/watch?v=iolg8_bm-I8

https://www.youtube.com/watch?v=eYjOvGkmv6s

 

Går du på jagt i udlandet bør du:

Efterlade slagteaffald i det land, hvor dyret er nedlagt.

Partere kødet og lægge det i poser, inden du tager hjem.

Vaske dit jagttøj inden du tager hjem – kan du ikke det, så læg det i poser og vask det, så snart du er hjemme.

Få vores nyheder direkte i din indbakke!