Rikke Ries Masannek - praktik hos LHN

Mit navn er Rikke Ries Masannek og bor ved Tinglev. Jeg er 29 år gammel og studerer til Jordbrugsteknolog med speciale i planteavl på UCL i Odense. Som en del af min uddannelse er der mulighed for at komme ud i praktik for at kunne ”snuse” lidt til de forskellige stillinger, som uddannelsen giver adgang til, bl.a. som planteavlsrådgiver.

Hvorfor praktik hos LHN?

Jeg valgte at kontakte LHN, fordi jeg interesserer mig meget planteavl og især for kartofler og derfor var det vigtigt, at der var rådgivere, som var dygtig på dette område. Hos LHN fandt jeg to, nemlig Claus Erichsen og Kristian Petersen. Udover dette kender jeg Hans Henrik post, som er afdelingschef for planteavl og miljø hos LHN.

Jeg tog alle mine 3 uger hos LHN for at få et bedre indblik i hverdagen og håbede selvfølgelig at jeg kunne nå at sidde ved alle planteavlsrådgivere på kontoret og at jeg også kunne komme med lidt ud på marken

Uge 1:

Her fik jeg fornøjelsen af at tilbringe tid med planteavlsrådgiver Claus Erichsen, hvor jeg fik et godt indblik i alle de forskellige ting han tager sig af. Jeg var med Hans Henrik Post på kundebesøg for at se på sygdomme i markerne og jeg fik lejlighed til være med på et omlægningstjek hos en kunde, som overvejer at blive økolog. Jeg fik til opgave at skrive en rapport over vores besøg, samt lave beregninger for hans omlægning, hvilket var en spændende afslutning af besøget.

Uge2:

Gik med besøg i forsøgsparceller, afsyning af raps, tjek af kartoffelmarker for ukrudt, svampe, skadedyr og fremspiring af kartoffelplanter, hvor der var brugt eget lægge materiale. Det var en travl uge, men fik dog gjort min rapport over omlægningstjekket færdig. Derudover fik jeg forberedt mig til ugen efter, hvor vi skulle arbejde med et naturtjek hos en kunde.

Uge 3:

Startede med en update fra Miljø- og Naturrådgiver Louise Riemann og tid til spørgsmål i forhold til det materiale hun havde udleveret ugen før. Vi var på et meget spændende besøg ved en kunde, som har fået foretaget et naturtjek. Resten af dagen foregik hos kommunen, hvor emnet var vandingstilladelserne. Det var interessant at se, hvordan det forgik og hvad der ligger til grund for deres overvejelser og beslutninger.

Det har været 3 fantastiske uger med både markbesøg og computerarbejde. Det har været sjovt at se, hvordan en mindre landboforening fungerer og hvor mange forskellige opgaver, der skal løses. Selvfølgelig har jeg kun fået et lille indblik i en rådgivers hverdag, men jeg er meget taknemlig for, at alle hos LHN tog godt imod mig og at min praktik hos LHN var så godt forberedt.

Hvad synes Rikke

Det har været 3 fantastiske uger med både markbesøg og computerarbejde.

Det har været sjovt at se, hvordan en mindre landboforening fungerer og hvor mange forskellige opgaver, der skal løses.

Selvfølgelig har jeg kun fået et lille indblik i en rådgivers hverdag, men jeg er meget taknemlig for, at alle hos LHN tog godt imod mig og at min praktik hos LHN var så godt forberedt.

Få vores nyheder direkte i din indbakke!