Ryd op i kemirummet og undgå bøder

Publiceret 17. juni 2021

Gå dit kemirum igennem inden vækstsæsonen er slut, så undgår du ubehagelige overraskelser og store bøder ved kontrol – og du er sikret mod fejlsprøjtning. KemiTjek App’en er en nem måde at komme i gang på.

Tal som SEGES modtog fra Landbrugsstyrelsen i januar viste, at 20-25% af landbrugs­virk­som­heder ved kontrol havde forbudte midler i deres kemirum.

Der er primært tale om ’for gamle’ midler med dansk etikette.

Minimum-bødestørrelsen for op­be­varing af et ulovligt dansk middel er 5.000-10.000 kr., men hvis midlet indeholder aktiv­stoffer, som er forbudte i EU, er minimums-bødestørrelsen kr. 15.000-20.000.

Bødestør­relsen stiger desuden med stigende mængde af ulovlige midler. Det kan derfor altid betale sig at tjekke sit kemirum og få bortskaffet de ulovlige midler.

KemiTjek giver dig mulighed for at scanne stregkoden på emballagen og med det samme få svar på, om midlet er lovligt at anvende og opbevare. Er der ingen stregkode på dunken, kan du i stedet indtaste midlets registreringsnummer. KemiTjek findes både til Android base­rede mobiltelefoner og tablets og til iOS-baserede enheder (iPhone og iPad).

Kilde: FlexNyt uge 24

 

Lise Wendt Moeskjær

Lise Wendt Moeskjær
Planteavls- og økologirådgiver, Teamkoordinator Team Deltid

Dir. tlf.: 73642924
Mob.: 51680313
E-mail: lim@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!