Så er endnu et spændende LHN Magasin på gaden

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Vil du tiltrække de bedste medarbejdere?

Hvis du vil tiltrække de bedste medarbejdere, er arbejdsmiljøet et godt redskab, påpeger arbejdsmiljøkonsulent Marianne Norup, SEGES. For klare linjer for planlægning og udførsel af opgaverne øger sikkerheden og trivslen på bedriften, og det gør den til en attraktiv arbejdsplads. Noget der i høj grad gavner både medarbejdere og landmanden, som jo i fællesskab udgør bedriftens krumtap.

Ulovlig vanding kan være dyrt

I Aabenraa vandes der fra flere hundrede boring uden tilladelse, primært fordi landmanden ikke har fået fornyet vandingstilladelsen, og det kan ramme den enkelte hårdt, siger Louise H. Riemann og Kristian Petersen fra LHN. Dels kan ulovlig vanding udløse en krydsoverensstemmelse, dels må man ikke udnytte den øgede kvælstofkvote uden en lovlig vandingstilladelse. Derfor understreger de to konsulenter vigtigheden af straks at få tjekket sin vandingstilladelse.

Se også:

  • Godt bytte fra korn til kartofler. En tilfreds Otto Jensen ved Tinglev har erstattet en del af sine kornarealer med kartofler. Han fik hjælp til omlægningen af LHN’s kartoffelrådgivere

     

  • Skal det være sjovt at blive gammel, kræver det penge til lidt krydderi på tilværelse. Men desværre har mange ikke overblik over deres pensionsforhold, beklager skatterådgiver Hugo Schmidt, der tilbyder LHN’s regnskabskunder et uvildigt pensionstjek.

     

  • Plansilo til den rigtige pris.Der var ca. 40 pct. forskel i prisen, da Jane og Jürgen Lorenzen, sendte byggeriet af deres plansiloanlæg i udbud.

 

  • For én krone kan du registrere dig som et iværksætterselskab (IVS). Den klare fordel er, at du så ikke hæfter personligt for evt. gæld i virksomheden, siger skatterådgiver Carsten Schmidt, LHN

 

  • Er din buffer stor nok? Den økonomiske øretæve efter tørken gør det aktuelt at få kikket på bedriftens finansielle beredskab, understreger driftsøkonomirådgiver Poul Erik Hedegaard, LHN

 

  • Vær opmærksom på de skærpede fosforkrav, advarer planteavlsrådgiver Hans Henrik Post, LHN. Kravet strammet blev 1. august strammet i store dele af det sønder- og sydjyske landbrugsområde

 

God fornøjelse med læsningen.

Se flere LHN Magasiner her

Rikke Nim Festersen

Rikke Nim Festersen
Administrationschef, HR & Kommunikation

Dir. tlf.: 73642902
Mob.: 24424490
E-mail: rnf@lhn.dk

Får du ikke LHN Magasinet?

LHN Magasinet udsendes til ca. 10.000 jordbrugere i det syd- og sønderjyske og til dels i det vest- og midtjyske.

Der har i år været udfordringer med udsendelsen af LHN Magasinet og vi vil derfor gerne have en melding fra dig, hvis du plejer at få magasinet, men nu pludselig ikke får det mere. Kontakt os på tlf. 7364 3000.

Vær OBS på at det i en årrække har været sådan, at vi ikke må putte LHN Magasinet i postkassen hos de, der har tilmeldt sig "Nej tak til reklamer".

Få vores nyheder direkte i din indbakke!