Så er sidste nye udgave af LHN Magasinet på vej

Lørdag den 9. november udsendes årets sidste udgave af LHN Magasinet via Effektivt Landbrug. Som altid er den fyldt med en masse spændende læsestof - bl.a.:

Vil du have foden på egen jord?

Hvis de unge vil ind i landbruget, er der også en vej. Det påpeger drifts- og skatterådgiver Poul Erik Hedegaard i dette nummer af LHN Magasinet. Også selv om kreditgiverne er henholdne.

En af mulighederne er at begynde i det små med en mindre ejendom. En anden er at overtage en nedslidt ejendom, og få en rådgivers hjælp til at se sig godt for.

Den tredje mulighed er at alliere sig med en ældre landmand, der gerne vil på pension, fortæller Poul Erik Hedegaard.

I lære hos svigerfar

Steffan Clausen er en af de unge landmænd, der valgte den tredje mulighed, som Hedegaard skitserer. Steffan var bybo, og han og kæresten Lis var ikke sikre på, de skulle være landmænd. Men Steffan blev ansat hos sin svigerfar, og usikkerheden blev bortvejet. I dag har parret en økologisk kvægbedrift med 85 køer.

Se også:

  • 5-års budgetter er en god krystalkugle, siger Hermann Thomsen, der afviser, at han er en talnørd. Men med de langsigtede budgetter kender han sit økonomiske råderum frem i tiden, og kan dermed bedre planlægge fremtidige investeringer
  • Det var sørme en øjenåbner. Sådan lyder det fra Erik Sondrup, der har fået lavet et naturtjek på sin ejendom ved Åbenrå. Selv om han er meget opmærksom på naturen, kunne miljø- og naturrådgiver, Louise H. Riemann, påvise en del ekstra naturværdier, da hun besøgte Sondrup.
  • Heltids- og deltidslandmænd har en fælles opgavenemlig at holde liv i landdistrikterne. Budskabet kommer fra er Jens Simonsen, formand for deltidslandmændene i Landbrug og Fødevarer
  • Bliv klogere efter et gratis markbesøg. Det kan være med til at forebygge skader på afgrøderne, understreger planteavlsrådgiver Kristian Petersen. Mikael Bagger Jensen er en af de landmænd, der vender tilbage. Også selv om gratis-tilbuddet er brugt op.
  • Rådgivere i felten. To af LHN’s rådgivere valgte at gå i praktik, for at lære landbruget bedre at kende
  • Politikerne kan ikke ophæve naturlovene, siger LHN’s formand, Jørgen Popp Petersen
  • Landmanden har krav på, at vi afprøver nye veje, siger LHN’s direktør Tage Hansen
  • OG SÅ er LHN også for andre end landmænd! LHN kan nu tilbyde kunder udenfor landbruget et regnskabssystem, der er tilpasset dem. Spørg LHN Erhverv. Står du i begreb med at købe eller sælge, er i tvivl om juridiske spørgsmål? Spørg LHN ejendomme og jura.

God fornøjelse med læsningen.

 

Rikke Nim Festersen

Rikke Nim Festersen
Administrationschef, HR & Kommunikation

Dir. tlf.: 73642902
Mob.: 24424490
E-mail: rnf@lhn.dk

LHN Magasinet uddeles nu via Effektivt Landbrug til produktionslandbrug i det syd- og sønderjyske.

Hvis du ikke har modtaget LHN Magasinet i din postkasse, er du velkommen til at afhente et eksemplar i receptionen hos LHN.

Vær OBS på at det i en årrække har været sådan, at vi ikke må putte magasinet i postkassen hos de, der har tilmeldt sig "Nej tak til reklamer". 

Få vores nyheder direkte i din indbakke!