Se tilskudsordningerne for 2018

Nu kan du få et overblik over Landbrugsstyrelsens tilskudsordninger, som åbner i 2018. Det varierer, hvor meget der kan oplyses om de enkelte ordninger på nuværende tidspunkt, da ordningerne ikke bliver opsat på samme tidspunkt.

Nedenfor eksempler på nogle af tilskudsordningerne.

 

Pleje af græs- og naturarealer (01.02.18 - 20.04.18)

Tilskud til afgræsning eller slæt på værdifulde græs- og naturarealer. Det er de arealer, der ligger indenfor de særligt udpegede Natura 2000-områder eller har en høj naturværdi (HNV-værdi 5 eller højere). Hvis du har et plejetilsagn i Natura 2000, der udløber samme år, kan du også søge et nyt tilsagn (gentegning), og endelig kan du søge tilsagn i vådområdeprojekter og lavbundsprojekter. Du må ikke bruge gødning og sprøjtemidler på arealerne.

Tilsagnet medfører en forpligtelse til pleje i 5 år, og du vælger selv, om tilskuddet skal kombineres med grundbetaling eller ej. Det årlige tilskud udgør fra 850 kr. pr. ha til 2.600 kr. pr. ha. Satsen varierer efter om du kombinerer dit tilskud med grundbetaling, og efter om du forpligter dig til afgræsning eller slæt. Der er afsat 180 mio. kr. i 2018.

 

Etablering af løsdrift i farestalde (15.06.18 - 30.08.18)

Med farestaldsordningen kan du få tilskud til at etablere løsdrift i farestalde, sådan at soen frit kan bevæge sig rundt i stien. Det fremmer dyrevelfærden.

Farestaldsordningen har en samlet ramme på 18 mio. kr. Du kan ansøge om tilskud i 2018 til at etablere nye farestalde til løsdrift, som også gælder tilbygning, som vi har afsat 14 mio. kr. til. Du kan også ansøge om tilskud til at ombygge dine eksisterende bygninger til løsdrift i farestien. Der er afsat 4 mio. kr.

Almindelig miljøteknologi, æg og fjerkræ, planteavl og gartnerier (03.08.18 - 02.10.18)

Ordningen Almindelig Miljøteknologi giver tilskud til investeringer i nye teknologier med det formål at reducere miljø- og klimapåvirkningen fra den primære jordbrugsproduktion.

I 2018 vil rammen til ordningen være på 112 mio. kr. og vil blive fordelt på følgende indsatsområder: 50 mio. kr. til æg og fjerkræ, 32 mio. kr. til gartnerier, og 30 mio. kr. til planteavl, hvor tilskudsrammen vil blive ligeligt fordelt henholdsvis til økologisk og konventionel planteavl.

Du kan eksempelvis ansøge om ordningen, hvis du ønsker tilskud til produktionsomlægning fra burhøns til fritgående høns eller økologi, eller pesticid- og energibesparende tiltag til gartneri og planteavl.

 

Modernisering af kvægstalde (16.08.18 - 13.12.18)

Under denne ordning kan du i 2018 søge om tilskud til at modernisere dine kvægstalde. Formålet med kvægstaldsordningen er at styrke bedrifters levedygtighed, produktivitet og ressourceeffektivitet gennem modernisering.

Vi har afsat 110 mio. kr. til ordningen fordelt på tre indsatsområder. Du kan ansøge om tilskud til nybyg (45 mio. kr.), tilbyg (45 mio. kr.) og renovering (20 mio. kr.) af kvægstalde på både konventionelle og økologiske bedrifter.

 

Kilde: Landbrugsstyrelsen

 


E-mail:

Læs mere om de enkelte ordninger

Se perioder for alle ordninger HER 

Læs mere om en række ordninger HER

Få vores nyheder direkte i din indbakke!