Selvstændige får nu mulighed for at få ret til dagpenge uden 12 måneders forudgående a-kassemedlemskab

Et bredt politisk flertal har 15. juni 2020 aftalt, at selvstændige får mulighed for at få ret til dagpenge uden 12 måneders forudgående a-kassemedlemskab under visse betingelser. Du undgår dermed karantæne ved nedlæggelse af dit CVR-nummer grundet manglende indtægt som følge af COVID-19.

Det er et krav, at indmeldelsen i a-kassen sker i perioden fra og med 9. juli til og med 8. august. Det indebærer, at du som selvstændig har ret til dagpenge fra første medlemsdag, hvis de øvrige betingelser er opfyldt, herunder krav om forudgående beskæftigelse og rådighedsforpligtelse.

For at få udbetalt dagpenge skal du være ophørt med din virksomhed, med mindre du har en virksomhed, der er direkte omfattet af forbud.

Når du melder dig ind i a-kassen, bliver du medlem med tilbagevirkende kraft 12 måneder tilbage i tid og indbetaler derfor kontingent for perioden ved indmeldelse. Du forpligtes desuden til medlemskab et år fremadrettet.

Anciennitetskriteriet for a-kassemedlemmer lempes ligeledes for selvstændigt erhvervsdrivende, der allerede er a-kassemedlemmer, men som endnu ikke opfylder anciennitetskriteriet.

Har du en virksomhed, der fortsat er direkte omfattet af et egentligt forbud, kan du få ret til dagpenge uden, at din virksomhed reelt skal ophøre, og du fx skal afmelde dit CVR-nummer. Arbejdet i din virksomhed vil dog fortsat skulle ophøre i perioden.

Ordningen gælder fra og med 9. juli 2020 til og med 8. september 2020.

Kontakt din a-kasse eller den a-kasse, du ønsker medlemskab af, for yderligere information.

 

Få vores nyheder direkte i din indbakke!