Små virksomheder skal inden 8 måneder finde penge til betaling af 2½ års moms

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Publiceret 16. september 2021

Afviklingen af moms- og A-skattelån - nu skal de små virksomheder indenfor en periode på kun otte måneder til næste år finde penge til betaling af 2½ års moms.

Regeringen har meldt ud, at der kommer ikke flere tilbud om lån til betaling af moms og A-skat til de virksomheder, der stadig er påvirket af Corona-krisen. Har man optaget denne slags lån, vil det derfor være god ide at overveje hvordan, man skal skaffe midler til tilbagebetaling af lånene.

Kan man ikke betale gælden, er der mulighed for en afdragsordning hos Skattestyrelsen, men højst for 24 måneder, men det sker til en rente på 0,7 % pr. måned. Renten er ikke fradragsberettiget og svarer derfor til en normal lånerente på ca. 11 % p.a.

Det er dyrt, så virksomhederne kan godt begynde at overveje, hvordan de skaffer midler til tilbagebetaling af de tidligere ydede lån. Der blev nemlig i sidste uge indgået en bred politisk aftale om afviklingen af de eksisterende lån.

Tilbagebetalingen af lånene sker samtidig med de ordinære betalinger af moms og A-skat. De små virksomheder skal derfor betale moms den 1. marts 2022 (for 2. halvår af 2021) og den 1. september 2022 (1. halvår af 2022). Det betyder, at de indenfor en periode på otte måneder skal betale moms af deres omsætning for en periode på 2½ år.

Læs mere HER

Carsten Schmidt

Carsten Schmidt
Registreret revisor, Skatterådgiver, Teamkoordinator Team LHN Erhverv

Dir. tlf.: 73642909
Mob.: 40424904
E-mail: cas@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!