Store udfordringer for landbrugstrafikken over grænsen - LHN arbejder på sagen

Landbrugsmaskiner, traktorer og andre landbrugstransporter har kun én mulighed for at krydse den dansk/tyske grænse efter grænselukningen mellem de to lande – nemlig overgangen ved Sæd – og det er et problem mener LHN’s formand. Således udtalte Jørgen Popp Petersen sig i går til Effektivt Landbrug – se artikel HER 

Også fra Kommunernes side arbejdes der på sagen

Tønder Kommune udsendte i går en fællesmail til de sønderjyske landboforeninger med meldingen, at de er meget opmærksomme på, at grænseproblemstillingen har indflydelse på de landmænd, der har landbrug på begge sider af grænsen. Landbrug som i løbet af de næste 2-3 uger skal i gang med forårsarbejdet, hvilket indebærer en del kørsel over grænsen. Kommunen har gjort de relevante myndigheder opmærksomme på problemstillingen og afventer pt. svar på, hvordan det kan håndteres. Kommunen har en forventning om, at myndighederne vil arbejde for åbning af bestemte overgange på bestemte tidspunkter, men på nuværende tidspunkt ved man ikke, hvad det ender med.

Kommunen beder de fire sønderjyske landboforeninger om hjælp til at identificere hvilke grænseovergange, der er behov for at kunne passere, samt tidspunkter herfor, identificere hvilke landmænd der er berørt, samt andet input der er relevant at viderebringe. Aabenraa Kommune har i dag udsendt en lignende mail til samme modtagere.

Fra LHN’s side arbejdes der fortsat på sagen via kontakt til kommuner, Syd- og Sønderjyllands politi, Erhvervsstyrelsen. Landbrug & Fødevarer samt Folketingets Retsudvalg.

Er du berørt af grænselukningen?

Hvis du som landmand er berørt af grænselukningen, beder vi dig tage kontakt til Hans Henrik Post, LHN meget gerne pr. mail på hhp@lhn.dk med dine svar på følgende spørgsmål:

Hvilke grænseovergang(e) har du som landmand brug for at kunne passere med dine maskiner?

Hvornår på dagen har du brug for dette?

Hvis du har øvrigt input, som er relevant at viderebringe til kommunerne, hører vi også meget gerne om dette.


E-mail:

Hans Henrik Post

Hans Henrik Post
Kundechef, Afdelingschef Planteavl, Økologi & Miljø

Dir. tlf.: 73642931
Mob.: 23847376
E-mail: hhp@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!