Tilskud til privat urørt skov

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Miljøstyrelsen åbner for ansøgninger om tilskud til privat urørt skov i perioden 1. maj til 1. juli 2019. Der er afsat i alt 10 mio. kr. til ansøgningsrunden i 2019.

Om tilskudsordningen

Tilskud til Privat urørt skov er en del af aftalen om Naturpakken. Projekterne finansieres af nationale midler fra Miljø- og Fødevareministeriet. Der er én årlig ansøgningsrunde.

Formålet med udlæggelsen af urørt skov er at bevare og fremme biodiversiteten i private skove.  Indsatsen er baseret på frivillig medvirken fra lodsejere. Udpegningen af privat urørt skov skal være omkostningseffektiv, og målrettes derfor skove med tilstedeværelse af, eller potentiale for, store naturværdier. Tilskuddet ydes kun til private ejere af skov. En privat ejer kan både være en person, et selskab, en fond, en forening eller lignende.

En aftale om urørt skov er varig, og der kompenseres for, at der ikke må være nogen drift på arealet. Miljøstyrelsen giver tilskud på baggrund af en konkret beregning af nettoværdien af træerne. Desuden gives der tilskud til tabte fremtidige indtægter på baggrund af standardsatser, som fremgår af vejledningen.

Sådan søger du tilskud

Ansøgning om tilskud til privat urørt skov indsendes til Miljøstyrelsen sammen med de nødvendige bilag. De ansøgte arealer skal også indtegnes i MiljøGIS.

For yderligere information, kontakt planteavlsrådgiver Hans Henrik Post

Se mere HER

Hans Henrik Post

Hans Henrik Post
Kundechef, Afdelingschef Planteavl, Økologi & Miljø

Dir. tlf.: 73642931
Mob.: 23847376
E-mail: hhp@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!