Tilskud til ulvesikring af hegn overalt i Jylland

Regeringens forslag til finanslov afsætter flere penge til ulveforvaltning i de kommende år. Dermed bliver det muligt for husdyrholdere i hele Jylland at søge om tilskud til ulvesikring af hegn fra 2024

Nyhed fra Miljøstyrelsen - www.mst.dk

Publiceret 9. september 2023

Det skal være nemmere at beskytte sine husdyr mod ulveangreb. Uanset hvor i Jylland man bor, bliver det nu muligt at søge om tilskud til ulvesikring af hegn, som mindsker risikoen for ulveangreb på husdyr. Det er en konsekvens af regeringens forslag til ny finanslov, hvor der afsættes flere midler til forvaltning af ulv.

Ifølge forslaget afsættes der i alt 20,2 millioner kroner til uveforvaltningen fordelt med 4,5 mio. kr. i 2024, 4,9 mio. kr. i 2025 og 5,4 mio. kr. i henholdsvis 2026 og 2027.

Bedre beskyttelse af husdyr

Med den nye bevilling bliver det fra 2024 muligt for husdyrholdere i hele Jylland at søge om tilskud til ulvesikring af hegn.  Hidtil har det kun været en mulighed i to afgrænsede områder i henholdsvis Midt- og Vestjylland.  Miljøstyrelsen, som står for ulveforvaltningen i Danmark, hilser den nye bevilling velkommen.

”Behovet for at etablere ulvesikrede hegn er vokset i takt med, at ulvebestanden er vokset, og derfor er vi meget glade for den øgede bevilling. Dermed kan vi hjælpe langt flere husdyrholdere med at beskytte deres husdyr bedre mod angreb fra ulve,” siger Jens Skovager Østergaard, kontorchef i Miljøstyrelsen.

Erfaringerne viser, at ulvesikring af hegn kan mindske risikoen for ulveangreb på husdyr betragteligt. Derudover er situationen i øjeblikket den, at der er stigende ulveaktivitet som følge af en voksende bestand. I år har der også været flere angreb på husdyr uden for de to områder, som hidtil har været udpeget som tilskudsberettigede, fordi ulvepar har etableret sig i nye områder.

Finanslovsbevillingen vil være tilgængelig fra 2024, og derfor går Miljøstyrelsen nu i gang med at tilpasse tilskudsordningen til ulvesikring af hegn.

Læs mere om tilskud til ulvesikre hegn her. 

Få vores nyheder direkte i din indbakke!