TV-magasin: Værktøjer til at gøre din økonomi mere robust

Publiceret 24. november 2022

Nyhed fra Landbrugsinfo.dk 

I 3. afsnit af SEGES Innovations tv-magasin Bundlinjen er hovedtemaet økonomisk robusthed.

Økonomisk robusthed er ét af de punkter, der ligger nærmest landmandshjertet hos mælkeproducent Anders Harck.

”Om det er gode tider eller dårlige tider, så er rigid opfølgning på ens økonomi altafgørende. Det lyder hamrende kedeligt, det er bare vigtigt. Og vi har nogle helt fantastiske muligheder med de økonomistyringssystemer, vi har i dansk landbrug, hvor vi kan følge økonomien helt tæt.” 

”Jeg mener, man skal være mega ambitiøs på sin egen bundlinjes vegne,” siger Anders Harck, der udover at være mælkeproducent ved Tjæreborg også er sektorformand for Økonomi & Virksomhedsledelse i Landbrug & Fødevarer samt formand for SEGES Innovation.

Fantastiske muligheder til styring af økonomi 

I tv-magasinet Bundlinjen modtager panelet et spørgsmål fra landmand Laue Skau fra Haderslev. Han spørger om råd til, hvilke redskaber, der kan gøre hans økonomi endnu mere robust. Til det svarer Anders Harck:

”Jeg håber, han bruger DashBoard og eOverblik og har styring hjemme på eget skrivebord, hvor han kan følge med dagligt, ugentlig og månedligt med realdata,” siger Anders Harck og fortsætter:

”Og så har vi det helt nye redskab fra SEGES Innovation, der hedder BusinessRate, hvor man kan få sin rating opgjort flere år tilbage i tiden. Man kan lave scenarier på, hvad en given investering vil koste på ens rating, vil man komme op eller ned. Og man kan blive sammenlignet med andre. Både for at se, om man betaler det rigtige, men også for at se, om man har den nødvendige styrke til de fremtidige scenarier, man ser ind i.”

Ny fremtid med flere ben at stå på

Det er naturligvis ikke styringsværktøjer alene, der sikrer en robust økonomi. Panelet i Bundlinjen diskuterer også andre faktorer, og her kommer Anders Harck med sit bud på en fremtidig udvikling. 

”Vi har i mange år specialiseret os ned til at stå nærmest på ét ben. At være eksperter i én ting. Jeg tror, at verden går i retning af noget mere integreret, hvor man er mere risikoafdækket. Og hvor man har flere ben at stå på,” siger Anders Harck.

Er du blevet nysgerrig? Se hele afsnittet af Bundlinjen 2022 her:

Bundlinjen: Økonomisk robusthed

Stærkt panel taler om økonomisk robusthed

Bundlinjen 2022 udkommer i alt i 4 afsnit, og i det 3. om økonomisk robusthed består panelet af:

  • Anders Harck, formand for sektorbestyrelsen for Økonomi & Virksomhedsledelse i Landbrug & Fødevarer
  • Pernille Stenstrup Christiansen, Landbrugsdirektør i Danske Bank
  • Lene Nygaard, Virksomhedsrådgiver i Patriotisk 

Få besked om kommende afsnit af Bundlinjen direkte i din mailboks ved at sende mail til mikk@seges.dk.

Økonomiprogrammer fra SEGES Innovation

Økonomiprogrammerne fra SEGES Innovation er meget mere end effektivisering af landmandens regnskaber. Du kan udnytte den fulde digitalisering og få data som hjælper dig til at opnå en langt bedre økonomistyring og prognoselægning.

Få det fulde overblik over værktøjerne og kom i gang

Vis mere

Bundlinjen om virksomhedsledelse og arbejdsmiljø

 

Få vores nyheder direkte i din indbakke!