Bag en vellykket afgræsning ligger en grundig planlægning, styring og opfølgning af forløbet. Klart bevis for hvor vigtigt planlægning, styring og opfølgning er for afgræsning – også i 2018, der var et udfordrende år pga. tørken:
Læs mere om værktøjer der kan hjælpe dig, bla. afgræsningsplan og styringsskema for græsmarker
Økologisk kvæg skal være på græsmarken mindst 6 timer dagligt i græsningssæsonen fra 15. april til 1. november, når vejrforhold, jordbundens tilstand og dyrenes fysiske kondition tillader det. Den tid det tager koen at gå fra stalden ud på marken og tilbage igen skal lægges oven i de 6 timer. Det gælder også ved AMS. Tiden lige før solopgang og efter solnedgang kan regnes med til de lyse timer.
Kvæget skal have mulighed for at æde frisk græs. Arealkravet er minimum 0,1 hektar pr. ko i første halvdel af græssæsonen og minimum 0,2 hektar pr. ko i anden halvdel. I praksis kræver en vellykket afgræsning dog ofte et større areal.
Læs mere HER
Kilde: SEGES