Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Det vilde dyreliv, lige fra insekter til rådyr, trives bedst i et varieret landskab, og hvor der er føde tilgængelig hele året. Som landmand kan du hjælpe dyrelivet ved at lade plantedækket stå vinteren over, fx i markkanter og på pletter i marken. Det kan fx være på områder, hvor du næste år vil etablere markbræmmer, vildttiltag eller blomsterstriber.

Man kan opnå en stor biodiversitetsmæssig effekt ved både at passe på de eksisterende småbiotoper, fx læhegn, diger, gravhøje, vildtremiser m.m., og ved at etablere enkle tiltag inde på selve dyrkningsfladen. Foruden at fremme vilkårene for agerlandsnaturen på din landbrugsbedrift, så kan en hensigtsmæssig placering af vildt- og bivenlige tiltag i det dyrkede land også i nogle tilfælde forbedre din driftsøkonomi.

Få inspiration og se hvordan tiltag ser ud i praksis

På Markliv.dk kan du finde mere inspiration til, hvilke muligheder du har for at skabe flere levesteder i landskabet, ligesom du kan finde en samling af de forskellige vejledninger og faktaark, som der findes på området.

Markliv.dk er blevet til i samarbejde med en række organisationer, landbrugserhvervet, forskningsinstitutioner og myndigheder.

Få vores nyheder direkte i din indbakke!