Webinar: Hør mere om den nye ordning permanent ekstensivering

Vil du gøre noget godt for miljø, klima og biodiversitet ved at udtage dine marker – og samtidig få et tilskud? Så kan du nu melde dig til et webinar om permanent ekstensivering, hvor du kan høre mere om den nye ordning. Webinaret foregår den 4. juni kl. 10.

Nyhed og invitation fra Landbrugsstyrelsen

Publiceret 22. maj 2024

Permanent ekstensivering er en ny ordning, hvor du i efteråret 2024 kan søge tilskud til at udtage dine marker fra landbrugsdrift fra 1. januar 2025, så miljø- og klimapåvirkningen fra dine marker mindskes, og forholdene for biodiversitet og natur generelt forbedres.

Webinaret henvender sig bredt til både landbrugere og andre jordejere samt konsulenter og andre, der har interesse i at medvirke til at skabe bedre forhold for miljø, klima og natur.

På webinaret kan du:

  • få en introduktion til ordningen
  • stille spørgsmål og få svar om ordningen. 

Du kan stille spørgsmål undervejs i webinaret. Vi vil svare på så mange spørgsmål som muligt, men der kan være regler, hvor vi stadig mangler afklaring. Så der kan være spørgsmål, vi ikke kan besvare på tidspunktet for webinaret.

Tid og sted

Webinaret foregår tirsdag den 4. juni 2024 kl. 10-11. 

Sådan tilmelder du dig 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. 

Tilmeld dig webinaret om Permanent ekstensivering

Sådan deltager du 

Du deltager i webinaret via din computer, mobil eller tablet. Det kræver ikke noget særligt program at deltage i webinaret. 

Cirka 15 minutter før webinaret går i gang, vil du modtage en mail med et link, der giver dig adgang til webinaret. Du deltager ved at trykke på linket. Hvis du ikke kan få linket til at virke, kan du prøve at kopiere linket ind i en anden browser, fx Chrome eller Firefox.

Webinaret optages, hvis du er forhindret 

Vi optager naturligvis også webinaret og lægger det på vores hjemmeside efterfølgende, så du kan se det fulde webinar, hvis du ikke kan deltage. 

Se optagelsen efterfølgende på vores side om permanent ekstensivering

Mere information om permanent ekstensivering

For at kunne søge skal du være ejer af arealet. Tilskuddet udbetales som en engangsudbetaling, og tilskudssatserne er 82.500 kr./ha eller 35.500 kr./ha afhængig af, om arealet tidligere har været anmeldt som omdriftsareal eller permanent græs.

Hvis du søger permanent ekstensivering til dine marker, følger der også et forbud med, om du bl.a. ikke må bruge pesticider og gødning på dine marker, ligesom du heller ikke må jordbehandle markerne. 

Du kan læse mere om permanent ekstensivering på vores hjemmeside. Her kan du bl.a. finde et faktaark og læse spørgsmål og svar om ordningen.   

Permanent ekstensivering

Louise H. Riemann

Louise H. Riemann
Miljø- og Naturrådgiver, Udtagningskonsulent

Dir. tlf.: 73642915
Mob.: 24776728
E-mail: lhr@lhn.dk

Hans Henrik Post

Hans Henrik Post
Kundechef, Afdelingschef Planteavl, Økologi & Miljø

Dir. tlf.: 73642931
Mob.: 23847376
E-mail: hhp@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!