Tiden går og har du husket at sikre dine nærmeste?

Det handler om at have sikret sine nærmeste bedst muligt. Hvad enten man er gift eller samlevende, kan det hurtigt få konsekvenser for dem, der bliver tilbage. 

Arveloven er i høj grad baseret på forestillingen om et forældrepar i livslangt ægteskab, og som efterlader sig en flok fælles børn, som arver boet.

Men det er langt fra virkelighedens verden i det 21. århundrede. Derfor er det vigtigt at oprette et testamente for at sikre, at arven tilkommer dem, du ønsker. Opretter du ikke et testamente er det arveloven, der afgør, hvem der skal arve hvor meget.

Et testamente betyder også, at behandlingen af dødsboet kan foregå problemfrit og at din arv ikke belastes unødigt af afgifter.

I disse 8 forskellige familietyper vil et testamente være meget relevant:

  1. Ugifte samlevende uden børn
  2. Ugifte samlevende med fælles børn
  3. Ugifte samlevende med et eller flere særbørn
  4. Ægtefæller uden børn
  5. Ægtefæller med fælles børn
  6. Ægtefæller med et eller flere særbørn
  7. Single uden børn
  8. Single med børn

Det kan være svært at overskue både hus, indbo, formue, og andre aktiver og for at testamentet skal være gyldigt, er det vigtigt, at det overholder visse formkrav. Er du i tvivl om noget vedrørende dit testamente, så kontakt os endelig.

Vi kan også tilbyde at gennemgå et tidligere oprettet testamente - der kan være sket ændringer i værdier og ønsker om fordeling af arven.

Inger Aagaard

Inger Aagaard
Ejendomsrådgiver

Dir. tlf.: 73642926
E-mail: ik@lhn.dk

Kirsten Lorenz

Kirsten Lorenz
Juridisk sekretær

Dir. tlf.: 73642934
E-mail: klo@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!