Landbrug og sikkerhedsskilte

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Landbruget er et farligt erhverv med store maskiner, tunge dyr og i perioder lange, travle arbejdsdage. Det kan være både hårdt og risikofyldt og det er vigtigt at passe godt på sig selv, sin familie og ansatte. Hos LHN vil vi gerne medvirke til et styrket fokus på sikkerheden og arbejdsmiljøet ude på den enkelte bedrift og det gælder også for regler om sikkerhedsskilte.

Sker der en ulykke eller er der fare og risiko at det kan ske, så skal han/hun anvende passende sikkerhedsskiltning for at vejlede, advare og instruere den eller de ansatte om risikoen og træffe alle nødvendige foranstaltninger til at undgå den.

Det er også et krav at arbejdsgiveren sørger for at give sine kendskab til sikkerhedsskiltene og der skal gives gode instrukser om de nødvendige foranstaltninger, der skal træffes i forhold til disse

Der er følgende krav til farver og udformning af sikkerhedsskilte

Skiltene skal være så enkle som muligt

Sikkerhedsskiltene skal være fremstillet af vejrbestandigt materiale

Forbud: Skilte med røde farver og runde i form

Advarsel: Skilte med gul farve og trekantede, ligesidede i form

Påbud: Skilte med blå farve og runde i form

Brandslukningsudstyr: Skilte med rød farve og rektangulær i form

Anvisning og hjælp: Skilte med grøn farve og rektangulær form

Læs mere HER, hvor du også kan downloade forbuds-, advarsels- og påbudsskilte

Lovgivning om sikkerhedsskiltning

I Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 518 af 17. juni 1994, der baseres på et EU-direktiv 92/58/EØF, fremhæves følgende af de vigtigste krav:

Arbejdsgiveren skal, hvis der er fare eller risiko efter at der er truffet passende foranstaltninger til begrænsning og eliminering af pågældende risiko eller fare, skal anvende passende sikkerhedsskiltning for at vejlede, advare og instruere ansatte om risikoens beskaffenhed og træffe alle nødvendige foranstaltninger til at undgå den og beskytte arbejdstageren mod denne.

Kilde: LandbrugsInfo

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Få vores nyheder direkte i din indbakke!