Du må ikke længere handle med pligtige efterafgrøder og husdyrefterafgrøder

Fra planperioden 2020/2021 har du ikke længere mulighed for at overdrage pligtige efterafgrøder og husdyrefterafgrøder til andre bedrifter.

Formålet med afviklingen af muligheden for overdragelse af efterafgrøder er at skabe større sikkerhed for, at efterafgrøder udlægges i oplande, hvor der er behov for en miljøindsats, for bl.a. at sikre at den forudsatte miljøeffekt af den målrettede regulering opnås. Det vil fortsat være muligt at overdrage efterafgrøder fra ophørte bedrifter til andre bedrifter.

Efter de gældende regler kan du overdrage pligtige efterafgrøder og husdyrefterafgrøder til andre bedrifter, herunder til bedrifter der ligger i et andet opland end dit eget, og som muligvis ikke har samme indsatsbehov. Efter de gældende regler er der derfor en risiko for, at de pligtige efterafgrøder og husdyrefterafgrøder ikke udlægges i det opland, hvor der er et indsatsbehov i forhold til miljøet.  

Skæringsdatoen er 10. september

Skæringsdatoen for handel mellem bedrifter og opsparing af efterafgrøder er den 10. september 2019, som dermed er det tidspunkt, hvor din virksomhed senest skal have opgjort krav for planperioden 2019/2020. Hvis du vil overdrage efterafgrøder til en anden virksomhed, skal du og den anden virksomhed senest indberette dette til Landbrugsstyrelsen 10. september 2019.  

Læs mere HER

Kristian Petersen

Kristian Petersen
Planteavlsrådgiver

Dir. tlf.: 73642920
Mob.: 23372437
E-mail: krp@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!