Endnu et spændende LHN Magasin på vej

Publiceret 10. juni 2021

Lørdag den 12. juni lander en ny udgave af LHN Magasinet i postkassen sammen med lørdagsudgaven af Effektivt Landbrug hos ca. 5.000 landmænd.

Modtager du ikke magasinet kan du læse den og en række øvrige numre af magasinet her på lhn.dk. Du er også altid velkommen til at hente en papirudgave i receptionen hos LHN.

Tænk i nye baner

Mere og mere af dansk landbrugsjord risikerer at blive købt af udenlandske investorer, hvis unge landmænd ikke tænker i nye baner. Dansk jord hører til blandt Europas billigste, og er derfor et interessant investeringsobjekt. Meldingen kommer fra to af LHN’s garvede rådgivere, Poul Erik Hedegaard og Carsten Schmidt. Men de har en brugbart modtræk til unge med drømmen om egen bedrift.

-Alliere dig med en dansk investor, så I sammen kan erlægge de 20 pct. af salgssummen, som pengeinstitutterne kræver, lyder rådet. -Opret derefter et ApS eller A/S, så du bliver medejer og dermed er sikret indflydelse på drift og investering, uden din privatøkonomi kommer i spil.

Minusset er, at det betyder farvel til selvejet i gængs forstand, erkender de, og at unge landmænd sjældent har erfaring i virksomhedsledelse. Så det må de til at lære sig, siger rådgiverne.

Se også:

  • Et harmonisk landmandsliv - på Kaptajnsgaard blev et I/S det første skridt til det gode generationsskifte. Tingene hænger godt sammen, er far og søn – to gange Westergaard – enige om.
  • Gødskning på en knivsæg - siger planteavlsrådgiver Kristian Petersen om den nye Horiba-metode, fordi den kan sikre præcist den rette mængde kvælstof til rette tid i kartoffelavlen.
  • Nu køber foderstoffen blandsæd - det kan bane vejen for flere proteinafgrøder, og dermed større selvforsyningsgrad og højere dækningsbidrag, påpeger planteavlsrådgiver Hans Henrik Post
  • Den lokale samhandel skal styrkes - og potentialet er stort, siger afsætningsrådgiver Kis Thy
  • Giv fuldmagt til fremtiden - så ved du, hvem der skal tage over, hvis ulykke eller sygdom sætter dig delvist ud af spille, lyder det fra ejendomsrådgiver Inger Aagaard
  • Når livet bliver ridset - kan familierådgiver Karin Hansen Osmanglu være redningsplanken

Mere i magasinet:

Hvad står ESG dog for, spurgte LHN’s direktør Tage Hansen sig selv, der i dag skønner, det bliver landbrugets nye mantra. Og menneskeskabt teknologi kan aldrig slå 3,5 mia. års udvikling, fastslår LHN’s nye formand, Christian Kock. 

God fornøjelse med læsningen.

 

Rikke Nim Festersen

Rikke Nim Festersen
Afdelingschef Sekretariat & Projektrådgivning

Dir. tlf.: 73642902
Mob.: 24424490
E-mail: rnf@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!